ההסתגרות הממושכת בבתים במהלך תקופת משבר הקורונה הובילה אזרחים רבים לתחושות של תסכול ואפילו דיכאון. בקרב אוכלוסיית העולים החדשים, שנאלצים להתמודד עם ריחוק ממשפחתם, קושי גדול עם השפה העברית, ומשבר תעסוקתי וכלכלי - התקופה הזו קשה אף יותר. על אף שהמדינה או כל גורם אחר לא מסייעים באופן מיוחד לאוכלוסיה הזו, מספר צעירים מירושלים ומבני ברק מילאו את ה"וואקום" והחליטו לעשות משהו בנידון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גלי קרונזון, סטודנטית ליחסים בינלאומיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, נכנסה לבידוד בפעם השנייה בתוך זמן קצר. בימים הארוכים בהם הייתה לבדה, היא חשבה כיצד ניתן לעזור לעולים החדשים, וביחד עם בצלאל שטאובר מבני ברק ויובל אטינגר, סטודנטית לכלכלה ופילוסופיה מירושלים, החליטו להקים פרויקט שיעזור לעולים בתקופה המורכבת הזאת.
בשיחה עם N12, אמרה קרונזון שמטרת הפרויקט שהחל בעקבות פוסט שכתבה ברשתות החברתיות, היא חיבור בין העולים החדשים שהגיעו לארץ ובין מתנדבים ישראלים שידברו איתם אחת לשבוע ויעזרו להם לתרגל את השפה העברית. בפרויקט הייחודי משתתפים דוברי אנגלית, גרמנית, צרפתית ואפילו סינית.
"העולים מספרים לנו שזה תורם להם רבות בביטחון להשתמש בשפה, אפילו בסיטואציות בהן התביישו או חששו לעשות זאת בעבר"
קרונזון הסבירה שהצימוד בין המתנדב והחונך נעשה לאחר שיחה אישית עם השניים, על מנת לוודא שהשניים מתאימים. לאחר מכן הם מתחילים לדבר, מתרגלים ביחד עברית, ועל הדרך גם מפיגים את הבדידות. הפרויקט תופס תאוצה בימים אלה בתמיכת העמותה "המודל הירושלמי", וכיום משתתפים בו כ-100 מתנדבים ועולים.
"העולים מתרגשים ולא מאמינים שהשירות הייחודי ניתן להם בחינם", שיתפה קרונזון. "העולים מספרים לנו שזה תורם להם רבות בביטחון להשתמש בשפה, אפילו בסיטואציות בהן התביישו או חששו לעשות זאת בעבר".
"באופן אישי אני מתנדבת עם עולה חדשה מרוסיה, רואת חשבון שנאלצת לעבוד בבית אבות בגלל הפער הגדול שלה עם השפה", סיפרה קרונזון על העולה לה היא מסייעת. "היא מאמינה שבזכות התרגול היא תצליח לשפר את השפה ואפילו לעבוד במקצוע שלה".
אישה נוספת שמשתתפת בפרויקט היא שיינה בת ה-86, עולה ותיקה, שעלתה ארצה לפני 40 שנה מארה"ב, ועדיין נתקלת בקושי גדול לדבר בעברית. שיינה ניסתה במשך שנים להשתלב בחברה הישראלית, אך הקושי והחשש שלה לא אפשר לה להתקדם. כעת בעזרת הפרויקט, שיינה מצליחה לראשונה לדבר בעברית.