הצעת חוק שיוזם יו"ר הוועדה לנפגעי פוסט-טראומה, ח"כ אופיר סופר, תנסה לקצר את התהליך של ההכרה בפגיעה הנפשית של לוחמי צה"ל. "תהליך ההכרה בלוחמים שנפגעו בנפשם ארוך ומסורבל ונטל הוכחת פגיעתם הנפשית מוטל על כתפיהם שנחלשו בעקבות הקרבות", נכתב בהצעת החוק. המטרה היא שתהליך התביעה להכרה בפגיעה של הלוחמים יארך מקסימום שנה ולא מעבר לכך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"המודעות לפגיעות הנפש בקרב חיילי צה"ל החלה לאחר מלחמת יום הכיפורים כשאלפי לוחמים חזרו מהמלחמה שונים. השונות התבטאה בירידה בתפקוד במגוון תחומי החיים ובכלל זה במשפחה ובתעסוקה, וכן בעוררות יתר", פורט בהצעת החוק, "מיטב הבנים הסתובבו עם הרגשת בושה וכישלון, והטיפול בלוחמים לא קיבל מספיק התייחסות".
כיום, ההכרה בלוחמים המעניקה להם את הזכויות והטיפול הנדרש, נמשכת לעיתים שנים ארוכות שבהן הם מתמודדים עם הצורך להוכיח את פגיעתם. מדובר בשנים קריטיות לטיפול בנפגעים שכן ללא טיפול מוקדם כמה שיותר, פוחת הסיכוי לסייע לחיילים בתהליך השיקום.
לפיכך, מוצע לקבוע כי ההכרעה בתביעה בשל הפרעה שנגרמה בעקבות אירוע לחימה וקביעת דרגת נכות - יעשו בתוך שנה מיום הגשת התביעה. בשבוע שעבר נפגש ח"כ סופר עם מנכ"ל משרד הביטחון, אמיר אשל והתרשם כי קיימת הבנה לכך שנחוץ שינוי ביחס ובהכרה לפצועים מתבקש ובהקדם. "הלוחמים היו שם בשבילנו והגיעה העת שנהיה שם בשבילם".