חודש לתוך הסגר השני, הריחוק החברתי והמשפחתי מורגש היטב. רוב בני הגיל השלישי כבר עברו את תקופת החגים לבדם וממשיכים להישאר בבתיהם כדי להימנע מהידבקות בנגיף. הקשישים מעידים כי הם מרגישים לחץ נפשי וחרדה שמשפיעים על אורח חייהם, ולפעמים, כל מה שהם זקוקים לו זה שמישהו יתקשר לשאול לשלומם. ריכזנו עבורכם מספר פרויקטים של התנדבות עם קשישים בזמן הקורונה שנוצרו במטרה להקל על הבדידות שלהם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שם המיזם: עמותת ברכת הכהן. איפה זה קורה? רחוב חלמית 7, בת ים (גבול יפו). מה עושים? סיוע באריזת חבילות מזון ושאר מוצרים חיוניים כדוגמת ביגוד, תנורים ושמיכות, והובלתם לביתם של קשישים נזקקים, ביניהם ניצולי שואה ועריריים, לצד מעקב שוטף אחר שלומם ומצבם ומתן כתף חמה. מתי? מדי יום רביעי, החל מהשעה 15:00. למי לפנות? יצחק שינברו, נייד: 0503111292.
שם המיזם: מגן הזהב לאזרחים הוותיקים, משרד העבודה והרווחה. התוכנית הלאומית למען האזרחים הוותיקים במשבר הקורונה. איפה זה קורה? בכל הרשויות המקומיות בארץ. מה עושים? מגישים סיוע מגוון לאזרחים ותיקים שמוכרים למחלקות לשירותים חברתיים וספונים בבתיהם עקב ההגבלות. מתי? בכל יום בשבוע. למי לפנות? למחלקות לשירותים חברתיים באמצעות מוקד 106 העירוני ולמוקד 118 של משרד העבודה והרווחה שפעיל 24/7.
שם המיזם: מתנדבי שנת שירות (שינשינים) של המועצה הציונית. איפה זה קורה? בית שאן. מה עושים? מתנדבי שנת השירות ותושבי העיר משמחים קשישים בבתי אבות בעיר, מגיעים אליהם מחוץ לשער, מנגנים, שרים, משוחחים איתם ממרחק, דואגים לשמור על המורל שלהם גבוה בימים קשים אלו בהם הם סגורים במתחם ללא ביקורים בשל היותם קבוצת סיכון. מתי? מגיעים באופן שבועי בתדירות גבוהה כדי לשמור על אווירה טובה בקרבם. למי לפנות? יעל 0528601904.
שם המיזם: "שומרים על קשר" - פרויקט שיחות תמיכה טלפוניות. איפה זה קורה? חיפה. מה עושים? סטודנטיות מאוניברסיטת חיפה בליווי ד"ר מעיין אגמון מהחוג לסיעוד באוניברסיטה ובסיוע דיקנאט הסטודנטים, מרכזות קבוצות מתנדבים טלפוניים מכל הגילאים בשיתוף פעולה עם עו"ס אזוריות במחלקה לשירותים חברתיים בחיפה. מתי? במהלך השנה הקרובה החל מעכשיו. למי לפנות? מוקד 106 עיריית חיפה.
שם העמותה: התעוררות. איפה זה קורה? ירושלים. מה עושים? אנחנו מקבלים טלפונים וכתובות של קשישים/אזרחים ותיקים ירושלמים, ומשבצים אליהם צעירים ומתנדבים שמוכנים להיות עבורם אוזן קשבת, עזרה בקניות ועוד. מתי? תמיד. למי לפנות? 0509888802.
שם המיזם: "מגן ישראל גרסת בני הנוער" - הנוער הלאומי-בית"ר. איפה זה קורה? בכל סניפי תנועת הנוער הלאומי-בית"ר בארץ. מה עושים? מיועד לנוער ולמבוגרים. אנחנו אוספים, אורזים ומחלקים סלי מזון לקשישים ואלה הנדרשים למזון. מתי? בכל יום בשבוע מלבד שבת. למי לפנות? 050-789-7438 מוקד הסיוע של הנוער הלאומי-בית"ר.
שם המיזם: גרעין שירות האגודה להתנדבות. איפה זה קורה? טירת הכרמל. מה עושים? בני הגרעין ותושבי העיר מאמצים קשישים עריריים בעיר, שומרים איתם על קשר שוטף טלפוני, דואגים להם, מבקרים כשאפשר מרחוק. יש ערכות פעילות מיוחדות כדי להנעים את זמנם ולהכניס תוכן עבורם. מתי? קשר טלפוני יומי, ביקורים - משתדלים אחת לכמה ימים בהתאם להנחיות. למי לפנות? בר - 053-3392197.
שם המיזם: עיריית אור יהודה מפעילה מרכזים קהילתיים הנותנים מענה לאזרחים ותיקים בעיר. איפה זה קורה? אור יהודה. מה עושים? שיחות טלפוניות להפגת בדידות עבור קשישים ואזרחים ותיקים. מתי? ימים גמישים, בשעות אחה"צ. למי לפנות? אתר עמותת רוח טובה.
שם המיזם: קהילה תומכת. איפה זה קורה? ירושלים. מה עושים? ביצוע שיחות טלפוניות והענקת שעה שמחה לחיי הקשישים בתקופת הסגר. מתי? בימים ושעות גמישים. למי לפנות? אתר עמותת רוח טובה.
שם המיזם: "דור לדור עפולה". איפה זה קורה? עפולה. מה עושים? העברת חוגים, הרצאות, קבוצות, מלאכת יד וכיוצא בזאת. מתי? בימים א'-ה', בין השעות 08:00-13:30. למי לפנות? אתר עמותת רוח טובה.
שם המיזם: מרכז קהילתי קרית ים ע"ש מנדל בע"מ. איפה זה קורה? קרית ים. מה עושים? נותנים מענה לאוכלוסיות מגוונות קשות יום וביניהן קשישים הזקוקים להפגת בדידות ושיחה נעימה בתקופה זו. מתי? ימים ושעות גמישים. למי לפנות? אתר עמותת רוח טובה.
שם המיזם: עיריית בת ים למען הגיל השלישי. איפה? בת ים. מה עושים? בעיר הוקם מוקד המבצע שיחות טלפוניות יזומות לאזרחים ותיקים בעיר. המטרה: שמירה על קשר עם אוכלוסיית האזרחים הוותיקים. במקביל, אוספים המתנדבים בעיר תרומות מזון בסופרים והחבילות מועברות לקשישים בעיר בהמשך לצרכים שעלו בקשר הטלפוני מהמוקד. מתי? כל תקופת הסגר. למי לפנות? עיריית בת ים, דרך מוקד 107.
שם המיזם: סיירת האור, עמותת אור למשפחות - הורים ואחים שכולים בכל הארץ. איפה זה קורה? בכל הארץ. מה עושים? הורים שכולים, מתנדבים וחלק מהתורמים נמצאים בקשר שוטף עם הורים שכולים חברי העמותה ובודקים למה הם זקוקים, משוחחים עימם ופוגשים את מי שרוצה. הסיירת מקפידה יותר על קשר עם ההורים השכולים הוותיקים, העריריים והחולים, ודואגת לכל מחסורם - מתרופות ועד שיחה וחיבוק. מתי? כל השנה, בעיקר בתקופת הקורונה. למי לפנות? רלי פרץ-עמותת אור למשפחות - 050-6685565.
שם המיזם: "אשל עד הבית" של עמותת "אשל ירושלים". איפה זה קורה? מרכז האריזה שלנו מחולק לירושלים ולבאר טוביה, החלוקה ברחבי הארץ. מה עושים? אורזים אוכל מוכן לקשישים וניצולי שואה, ושולחים עד הבית. כרגע מחפשים מתנדבים למרכז אריזה בירושלים. מתי? כל יום במשך השבוע בין השעות 22:00-10:00. למי לפנות? שי - עדיף בהודעה - 0547677707. החלוקה והפעילות הם לכלל האוכלוסייה והמגזרים ללא הבדל בין גזע, דת או מין.
שם המיזם: עמותת חיבורים 20-80 מפעילה את פרויקט Door2dor - "דור טו דור". איפה זה קורה? בכל הארץ. מה עושים? פיתחנו טכנולוגיה ייחודית שמקשרת בינך לבין אזרחים ותיקים שזקוקים לעזרה וגרים ממש בסביבתך. ברגע שתהיה התאמה אנחנו נדאג להודיע לך, ואז פשוט עוזרים עם הקנייה של המוצרים, מניחים ליד הדלת וממשיכים את היום עם תחושת סיפוק. התנדבות מהירה וממש ליד הבית, גם באופן חד פעמי. מתי? בזמן ובמקום שמתאים לכם. למי לפנות? אפשר להירשם כאן ואנחנו כבר נדאג לכל השאר, או בפייסבוק - "חיבורים 20-80".
שם המיזם: "1000 צעדים ביחד" - עיריית רעננה. איפה זה קורה? ברחבי העיר רעננה. מה עושים? עובדי עיריית רעננה ומתנדבים מסייעים לבני אוכלוסיית הגיל השלישי בעיר במהלך סגר הקורונה - ומציעים ללוות אותם בטיול באוויר הפתוח, הליכה תוך קיום שיחה. המיזם נועד להקל על אזרחי העיר הוותיקים בהתמודדותם עם הבדידות והסגר הממושך ולארח להם חברה לצד פעילות גופנית, תוך שמירה על הנחיות הבריאות והבטיחות.
מתי? במהלך סגר הקורונה ולאורך החודש הקרוב, הפעילות תימשך בהתאם לביקוש גם לאחר הסגר. למי לפנות? מועדון הזהב רעננה - 09-7610608.
שם המיזם: דורשים בשלומם. עיריית כפר סבא. איפה זה קורה? כפר סבא. מה עושים? מתנדבים מתקשרים לאזרחים ותיקים, משוחחים עימם ומנעימים את זמנם. מתי? מדי יום מאז תחילת משבר הקורונה. למי לפנות? מרכז צעירים 09-7640720 או אתר העירייה.
שם המיזם: אמץ שכן, מטעם עיריית כפר סבא. איפה זה קורה? כפר סבא. מה עושים? מתנדבים "מאמצים" אזרחים ותיקים הגרים בקרבתם ושומרים עימם על קשר רציף. מסייעים להם בכל שצריכים. מתי? במהלך השבוע. למי לפנות? אתר העירייה או המוקד העירוני 106.
שם המיזם: שומרים על קשר מקוון מטעם עיריית כפר סבא. איפה זה קורה? כפר סבא. מה עושים? בני נוער מההאב החברתי-טכנולוגי בעיר מסייעים לאזרחים ותיקים בכל האספקט הטכנולוגי כמו להתחבר לזום, להוריד תוכנה למחשב, לקרוא חדשות בנייד ועוד. מתי? במהלך השבוע. למי לפנות? לאגף קהילה 050-3166401 או אתר העירייה.
שם המיזם: עמותת קול רנה ע"ש הנערה רנה שנרב. איפה זה קורה? בכל הארץ. מה עושים? עוזרים לחולים ומבודדים לעשות קניות, להוריד את הפח, לקחת אותם לבדיקות, להעביר מבודדים וכו'. מתי? 24 שעות ביממה. למי לפנות? בניה 0524496045.
שם המיזם: חבר בלב שלם - תוכנית ארצית שמפעילה תנועת של"מ בחברה למתנ"סים הארצית. איפה זה קורה? במרכזים הקהילתיים בכל רחבי הארץ. מה עושים? המתנדבים הם פנסיונרים בעצמם, המעניקים לקשישים בקהילה מענה של "חבר טלפוני" לצרכי שיח, הפגת בדידות, תמיכה מוראלית, סיוע וקשר עם בני המשפחה לעדכון ועוד. מתי? המתנדבים מופעלים ע"י צוות ארצי רחב בכל המחוזות, ומנהלים את הקשר האישי עם הקשישים מביתם. למי לפנות? תנועת של"מ 03-7600146.
שם המיזם: "רון לקשיש". איפה זה קורה? איזור המרכז. מה עושים? מחלקים חבילות לקשישים. מתי? שעות גמישות. למי לפנות? רוני כוזהינוף - 0543454374, או לדף הפייסבוק רון לקשיש.
שם המיזם: "עכשיו זה הזמן"- תכנית ביוזמת הרשות לזכויות ניצולי שואה, ג'וינט אשל ועמותת מטב. איפה זה קורה? מדובר בתוכנית ארצית הפועלת במעל 250 יישובים. כרגע חסרים מתנדבים בעיקר מחוץ לאזור המרכז.
מה עושים? מתנדבים מתחברים לניצולי שואה לזמן איכות: שיחות, טיולים, משחק משותף. כעת בימי קורונה לא מתרחשים מפגשים, רק שיחות טלפון דו שבועיות. המתנדבים מסייעים לניצולים בסידורים שונים, אוכל חם אם יש צורך, וכל נושא אחר. מתי? תמיד. למי לפנות? מוקד עמותת מטב 077-8994140.
שם המיזם: "מתוק לשבת". איפה זה קורה? קרית עקרון. מה עושים? במסגרת הפרויקט מתנדבי הנבחרת מגיעים לבקר, לחבק ולהמתיק את זמנם של אזרחים ותיקים ביישוב לקראת השבת, באופן קבוע ולאורך השנה. המפגשים יאפשרו ליווי, תמיכה, הפגת הבדידות וחיזוק תחושת הייחודיות והיחד סביב השבת. למי לפנות? לאגף לשירותים חברתיים במועצה.
שם המיזם: תנועת בני עקיבא - פרויקט מתקשרים. איפה זה קורה? בכל הארץ. מה עושים? מיזם של שיחות טלפון קבועות בין בני נוער וצעירים (גילאי 15-30) חברי בני עקיבא ומתנדבים נוספים המעוניינים לקחת חלק בעזרה למבוגרים מהגיל השלישי. כל מתנדב מקבל מספר של אזרח ותיק. מדי כמה ימים המתנדב צריך לדרוש בשלומו ולסייע לו בכל צורך כזה או אחר. מדובר גם בהזדמנות למפגש ולחיבור קשר בין דורי. כל מתנדב יעבור הכשרה ראשונית וילווה ע"י רכז ייעודי לכך. מתי? במהלך השבוע. למי לפנות? להתנדבות.
שם המיזם: עזר מציון - מערך מחוברים לחיים. איפה זה קורה? ברחבי הארץ. מה עושים? מערך מחוברים לחיים מונה כ-15 אלף מתנדבים ופועל בתחום הסיוע הרפואי בהסעת חולים, נכים וקשישים, בשינוע תרופות, ציוד רפואי ועוד. בעקבות המאבק בנגיף הקורונה הרחיב המערך את פעילותו והוא מסייע לקשישים רבים בשינוע תרופות, ציוד רפואי ועוד. מערך ההתנדבות פועל באמצעות תוכנת המסריםwhatsapp כאשר המתנדבים חברים בקבוצה ובכך מביעים נכונות לסייע. המשימות הנדרשות מועלות לקבוצה ונענות על ידי המתנדבים. מתי? בכל ימות השבוע למעט שבתות וחגים. למי לפנות? מוקד מחוברים לחיים 073-2477777
שם המיזם: עזר מציון - קו הקורונה לקשישים. איפה זה קורה? ברחבי הארץ. מה עושים? קו התמיכה הקבוע של עזר מציון הפועל בעת שגרה ומעניק תמיכה לקשישים ובני משפחותיהם, הרחיב את פעילותו בתקופת המאבק בנגיף הקורונה. הקו מעניק ייעוץ מקצועי, תמיכה ומידע, ייעוץ והכוונה. בקו פועלים אנשי מקצוע - עובדים סוציאליים, גרנטולוגים ומומחים מקצועיים נוספים לצד מתנדבים. מתי? הקו פעיל בימי א-ה בין השעות 8:00-22:00, בימי ו׳ בין השעות 8:00-12:00 ובמוצאי שבתות בין השעות 20:00-23:00. למי לפנות? קו הקורונה 1-800-80-20-30
שם המיזם: עזר מציון - קשר בתנועה. איפה זה קורה? ברחבי הארץ. מה עושים? ימי הסגר שהביאה עמה הקורונה מהווים אתגר עצום עבור האוכלוסייה המבוגרת שנאלצת להסתגר בביתה לאורך תקופה ממושכת. חוסר היכולת לצאת מהבית פוגעת ביכולות התפקודיות של הקשישים שהפכו לעיתים בין לילה למרותקים לבתיהם. על מנת לשמר יכולות תפקודיות וכן תחושת רווחה נפשית ומסוגלות אנו מציעים שירות הדרכה להפעלה גופנית מרחוק. צוות של מורים לפעילות גופנית מעניק הדרכה טלפונית/ באמצעות שיחות וידאו לקשישים ולבני משפחותיהם בה יינתנו תרגילי התעמלות פשוטים וחשובים המותאמים לקשישים. מתי? הקו פעיל בימי א-ה בין השעות 8:00-22:00, בימי ו׳ בין השעות 8:00-12:00, ובמוצאי שבתות בין השעות 20:00-23:00. למי לפנות? ניתן להירשם לשירות באמצעות קו הקורונה 1-800-80-20-30
שם המיזם: עזר מציון – תמיכה וסיוע לחולי דמנציה ובני משפחותיהם. איפה זה קורה? ברחבי הארץ. מה עושים? צוות מרכז "ציפורה פריד" לתמיכה וסיוע לחולי דמנציה ובני משפחותיהם המורכב מעובדות סוציאליות מתגבר את פעילותו בתקופת הקורונה. הצוות פוגש במצוקות רבות שהתעוררו בעקבות משבר הקורונה בקרב בני המשפחה המטפלים ופועל במטרה לתת מענה מקיף ככל הניתן למשפחות- החל מתמיכה ומתן כלים להתמודדות, דרך סיוע במיצוי זכויות ובתיווך לשירותים שונים בקהילה (סיוע מול קופות החולים, בטל"א, לשכות הרווחה ברשויות השונות ועוד). בנוסף, מתקיימות קבוצות תמיכה מקוונות וכן מפגשים טיפוליים פרטניים ומשפחתיים (חלקם חובקי עולם..) באמצעות אפליקציית "זום". מתי? 8:00-16:00. למי לפנות? מרכז "ציפורה פריד" 073-3956807.
שם המיזם: עזר מציון - חבר טלפוני. איפה זה קורה? ברחבי הארץ. מה עושים? מתן מענה טלפוני לתחושת הבדידות של קשישים בודדים בביתם באמצעות מתנדבים טלפוניים קבועים שהוצמדו לקשישים. המתנדבים יוצרים קשר בתדירות של לפחות אחת לשבוע בהתאם לרצון ולצורך של הקשיש, מהווים עבורם אוזן קשבת ובודקים האם לקשיש אותו הם מלווים יש צרכים נוספים. במידה והתגלו צרכים נוספים המתנדבים מיידעים את הצוות המקצועי באגף כך שניתן יהיה לתת מענה לצרכים שעלו. מתי? הקו פעיל בימי א-ה בין השעות 8:00-22:00. בימי ו׳ בין השעות 8:00-12:00, ובמוצאי שבתות בין השעות 20:00-23:00. למי לפנות? ניתן להירשם לשירות באמצעות קו הקורונה 1-800-80-20-30.
בחרתם כבר מיזם ואין לכם איך להגיע להתנדבות? אפליקציית הקורקינטים השיתופיים BIRD חברה בשיתוף פעולה עם עמותת OneDay - מודל התנדבות ייחודי, שמאפשר הגעה ליום אחד ללא התחייבות נוספת. כדי לאפשר לצעירים להגיע להתנדב לפי מועד בחירה, במטרה להעלות את אחוזי ההתנדבות הנמוכים בארץ ולהנגיש את ההתנדבות ללוח הזמנים העמוס של הדור הצעיר, בירד מאפשרת נסיעה חינמית עבור המתנדבים למקום ההתנדבות.
לפרטים: OneDay Social Volunteering - באתר או בפייסבוק.