יש מי שגם בימי החורף הקרים, לא מוכנים לוותר על טבילה יומית במעיינות החמים. דוגמה לכך היא מזל ג'ינו ושלומי ניזרי שהגיעו לטבול בחמת טבריה: "זה עושה טוב לנשמה". גם בחורף כשבחוץ קר, המים שזורמים כאן עוד מימי הרומאים, מגיעים בטמפרטורה קבועה ורותחת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"טמפרטורת המים היא 55 מעלות בנביעה", הסביר זיו לוי, מנהל גן לאומי חמת טבריה, "כל זה כדי שיהיה לאנשים נעים בבריכות התחתונות". לוי הוסיף: "הרומאים ידעו 2,000 שנה, הגיעו עם סירות, קשרו על המזח ונכנסו למעיינות. יש בית מרחץ עתיק פה ולאורך כל השנים באו אנשים לטבול במים - זה רשום בכל מקום, גם בגמרא".
בישראל יש מעט מאוד נביעות חמות, וכל אחת כזאת הופכת מיד לאטרקציה ומקום עליה לרגל. אחת כזו היא עין ג'ונס - המעיין שצמוד לאתר המרחצאות חמת גדר. מכאן נשאבים המים הצלולים בטמפרטורה של כמעט 45 מעלות לבריכות הסמוכות, אבל הפעילות בחמת גדר מושבתת כבר יותר מחצי שנה בשל מגבלות הקורונה.
לבריכות הרומיות העתיקות שהגישה אליהן לא פשוטה, זורמים עכשיו מכל הארץ ובכל גיל. "תענוג. שמענו על זה מחברות של הבת החיילת שהיו השבוע ברגילה, וזהו נרתמנו למשימה, כיף לא נורמלי", סיפר שלומי גבאי ממושב מאור, "בהתחלה חם ואחר כך מתרגלים".
גם בגליל העליון המטיילים מחפשים אחרי המים החמים – שם לא מדובר במעיינות אלא במים שנשאבים מהאדמה ומשמשים לחקלאות. בעבר הם הוזרמו בכמה תעלות ליד קיבוץ להבות הבשן ובשנים האחרונות למאגרים בגולן.