היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, דן בשנה שעברה בתיקי נתניהו עם משפטנים בכירים מבלי ליידע את אנשי משרד המשפטים והפרקליטות, כך פורסם הבוקר (שלישי) בהארץ. הפגישות נערכו במסווה של "מפגש עם אנשי אקדמיה" והמשתתפים התבקשו לשמור על סודיות ההתייעצויות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
באותו פורום סודי, השתתפו הפעיל החברתי והמשפטי פרופ' יובל אלבשן, כלת פרס ישראל למשפט פרופ' רות גביזון, דיקן הפקולטה למשפטים לשעבר פרופ' מני מאוטנר, פרופ' ידידיה שטרן שהינו מומחה למשפט חוקתי, המומחה למשפט בין-לאומי פרופ' יובל שני, ונשיא המרכז האקדמי פרס המהווה גם כדיקן הפקולטה למשפטים בבר אילן, פרופ' רון שפירא.
הפגישות החלו זמן קצר לפני שמנדלבליט הודיע על החלטתו להעמיד את ראש הממשלה נתניהו לדין בכפוף לשימוע בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים. אחד החברים בפורום סיפר: "התקשר אליי משפטן וסיפר שמנדלבליט בסוג של מצוקה - הוא מתכוון ללכת על כתב אישום, אבל אינו סומך מספיק על אנשיו בשאלות המאקרו. ראיתי בכך שליחות לסייע לו".
משתתף אחר סיפר על החשאיות שנשמרה באותן הפגישות. "הוא היה מאוד זהיר אתנו", שיתף, "לא הועבר לנו כל חומר כתוב, והכול התנהל בעל פה. הוא הציף שאלות שעלו מהתיקים, ולעתים גם את הדעות השונות בפורומים הפורמליים במשרד המשפטים".
בין הנושאים שנידונו: שאלת מימון הגנתו של נתניהו
באחת הפגישות התדיין מנדלבליט עם המשפטנים בשאלה האם ניתן להאשים אדם בקבלת סיקור אוהד תמורת שוחד, והמקרה הבוחן הוא תיק 4000, שבו מואשם נתניהו שקיבל סיקור אוהד באתר וואלה. מקרה דומה שעלה הוא זה של ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני בפרשה דומה.
בפגישה אחרת הציג מנדלבליט את התלבטויותיו בנוגע לסעיפי האישום בתיק 2000. בעוד שהפרקליטות המליצה להאשים את ראש הממשלה בקבלת שוחד, המשנה ליועץ רז נזרי, התנגד וטען כי יש לסגור את התיק. עמית איסמן, שנבחר לאחרונה לתפקיד פרקליט המדינה, הציע לייחס לראש הממשלה הפרת אמונים.
בהתייעצויות החשאיות נידונה גם שאלת המימון המשפטי לנתניהו. ראש הממשלה ביקש להיעזר כספית בבן דודו נתן מיליקובסקי - כדי לממן את הגנתו. רוב המשפטנים ייעצו ליועמ"ש לאפשר לראש הממשלה לגייס את הכסף מבן הדוד, אך מנדלבליט לא קיבל לבסוף את דעתם.
עוד נידון העיתוי שבו יש להגיש את כתב האישום, כשבמקביל התקרבה מערכת הבחירות. מאוטנר, שטרן ושני ייעצו לפרסם את ההחלטה מבלי להתייחס להשלכותיה הפוליטיות. "לשיקולי התזמון הללו אין סוף", אמר אחד מהם. מנגד הזהירו אלבשן וגביזון שהדבר ייראה כהתערבות בוטה בבחירות.