ההצעה להקים ועדת חקירה לפרשת הצוללות נפלה - וגם חוק פסקת ההתגברות של איילת שקד: גנץ וחבריו לכחול לבן הבטיחו רק לפני כמה חודשים שיקימו ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את פרשת הצוללות, אותה כינו "פרשת השחיתות החמורה בתולדות ישראל", אלא שהיום (רביעי) כשסיעת יש עתיד-תל"ם העלתה את ההצעה במליאה, חברי כחול לבן נעדרו - והובילו להפלת ההצעה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
48 ח"כים הצביעו נגד הצעת יש עתיד-תל"ם ורק 19 חברי כנסת תמכו בה. גנץ וחברי כחול לבן, כאמור, נעדרו מההצבעה. חלק מחברי הליכוד שנכחו בה הצביעו נגדה - וכמותם גם חברי ימינה, למרות שאינם חלק מהממשלה ומצויים באופוזיציה.
"נקים ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את פרשת השחיתות החמורה בתולדות ישראל - 16 מיליון ש"ח שהלכו לכיס של נתניהו מחברה הקשורה ישירות לעסקת הצוללות", צייץ גנץ ב-18 במרץ השנה, שבועיים אחרי הבחירות האחרונות ושבוע בלבד לפני שכחול לבן התפצלה.
נקים ועדת חקירה ממלכתית שתחקור
— בני גנץ - Benny Gantz (@gantzbe) March 18, 2019
את פרשת השחיתות החמורה בתולדות ישראל -
16 מיליון ש"ח שהלכו לכיס של נתניהו מחברה הקשורה ישירות לעסקת הצוללות. pic.twitter.com/h4efdCmG3w
"ישבו איתי שני אנשים שאני סומך עליהם בעניינים ביטחוניים, שניהם רמטכ"לים לשעבר של צבא ההגנה לישראל, אחד מהם הוא היום שר הביטחון, השני הוא שר החוץ - לאחד קוראים בני גנץ, לשני גבי אשכנזי", תקף יו"ר האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד, "הם הסבירו לי ולעם ישראל כולו, מתוקף ניסיונם הביטחוני, שפרשת הצוללות היא פרשת השחיתות הביטחונית הגדולה בתולדות המדינה, שהם לא יכולים להאמין שבני דודיו של ראש הממשלה היו מעורבים והוא לא ידע".
"מתוקף ניסיונם, הם מסתכלים על העברת הצוללות למצרים שנעשתה מאחורי גבו של משרד הביטחון, הם מסתכלים על העברות הכספים, על הניסיון לקנות רכש ביטחוני שהביטחון הישראלי לא צריך, הם הסבירו שמוכרחים ועדת חקירה ממלכתית לחקר הצוללות ושאין דרך אחרת שבה נדע מה היה שם. כל הכללים הופרו וכל מה שמעניין אותם זה פוליטיקה קטנה ועלובה של כיסאות".
הצעה נוספת של האופוזיציה נפלה: חוק פסקת ההתגברות של שקד לא עבר
לאחר ההצבעה הזו, הובאה למליאה הצעתה של ח"כ איילת שקד (ימינה) לחוקק פסקת התגברות - הצעה שבליכוד תומכים בה וגם בקרב גורמים נוספים בימין, אלא שהיום, על מנת לא להוביל להפלת הממשלה - בליכוד העדיפו להיעדר מהמליאה, ונציגי המפלגות החרדיות התנגדו להצעה. 71 ח"כים הצביעו נגד הצעתה של שקד ורק 5 תמכו בה.