קבינט הקורונה אישר הבוקר (שישי) שינויים בהגבלות הקיימות לבלימת מגפת הקורונה. השרים אישרו קיום התקהלויות של עד 30 איש במקומות פתוחים ו-20 איש במקומות סגורים. במקומות הקטנים מ-80 מ"ר, יוכלו להתקהל לכל היותר 10 אנשים. ההגבלות החדשות ייכנסו לתוקף ביום ראשון הקרוב. שרים בקבינט טענו לאחר האישור שלא ידעו שההגבלות יפגעו במסעדות קטנות וביקשו להחריג אותן מהצו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השרים אישרו גם שהתפוסה במקום ציבורי או עסקי שאינו בית תפילה או בית אוכל תוכל להיות גם לפי החישוב של אדם אחד לכל 7 מ"ר. בנוסף, השרים אישרו גם את הרחבת ההגדרה של אנשים הגרים ביחד - כך שגם עובד שמלווה אדם עם מוגבלויות ייחשב ככזה.
שרי קבינט הקורונה אישרו גם ששליח אוכל שהגיע לאדם בעל מוגבלות יוכל להכניס את המשלוח לתוך ביתו - בניגוד להנחיה שהייתה עד כה - להשאיר את הפרטים מחוץ לדלתו.
לאחר האישור, מספר שרים בקבינט טענו שלא הובהר להם שהמגבלות יפגעו במסעדות קטנות, ולכן הם מבקשים להחריג אותן מהצו. השר ניסנקורן אף דיבר עם שר הבריאות אדלשטיין והפרויקטור גמזו וביקש שיובהר שההגבלות לא חלות על המסעדות.
שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ שהתנגד הבוקר להחלטת הממשלה להגביל את כמות הסועדים במסעדות טען: "ההגבלות נקבעו תוך התעלמות ממודל הרמזור של פרופסור גמזו, פרויקטור חיצוני שמטרת מינויו הייתה השבת אמון הציבור".
במקום לפתוח את המשק באזורים ירוקים, להגביל בכתומים, ולסגור באדומים, בחרו בפתרון לא הגיוני ולא הגון. לכן התנגדתי להחלטה, ואפעל כבר בתחילת השבוע לשינויה."
ההחלטה תובא לאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת ובמידה ויאושרו ייכנסו לתוקף כבר ביום ראשון הקרוב. וועדת הקורונה בראשותה של חברת הכנסת יפעת שאשא ביטון, לא תדון בבקשה, בעקבות אישורו של חוק הקורונה בשבוע שעבר. בעקבות כך, סביר להניח שפעם תירשם פחות התנגדות למהלכים והם יאושרו כלשונם.
בתוך כך, הכריז אמש משרד הבריאות כי הוא קורא לציבור הרחב להימנע מכניסה ליישוב ירכא - בשל שיעור תחלואה גבוה של נגיף הקורונה. ביישוב הצפוני ישנם 271 חולים פעילים, 213 מתוכם אומתו בשבוע האחרון. לפי נתוני משרד הבריאות, מחצות זוהו 1,333 נדבקים חדשים בקורונה, כש-371 מאושפזים במצב קשה, מתוכם 110 מונשמים. 651 בני אדם מתו מקורונה בישראל שבה כעת 24,425 חולים פעילים.
על אף ההקלות המסתמנות, השבוע הודה ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו בריאיון למהדורה המרכזית כי האפשרות של הטלת סגרים לא ירדה מהפרק. "הסגר עדיין על השולחן", אמר. "ישראל עושה מאמצים עילאיים שלא נעשים במדינות אחרות כדי להימנע מסגר".
יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, תקפה את התנהלות מקבלי ההחלטות: "השינויים התכופים והאיום החוזר בסגר מצד הממשלה רק מגבירים את תחושת אי הודאות של האזרחים בכלל ובעלי העסקים בפרט ופוגעים באמון הציבור".
"כבר אתמול התרעתי כי הגבלת מספר האנשים כפי שהוצג יביא שוב לפגיעה בלתי מוצדקת בענפים שונים", הוסיפה שאשא ביטון. "צריך להפסיק להשקיע אנרגיות בצמצום והגבלות של עסקים אלא להשקיע משאבים בגיוס הציבור למאבק בנגיף כי בלעדיו לא נוכל לנצח! חייבים לשנות את השיח".