בריכה רק לאורחי המלון? יש מי שמצפצף על ההנחיות: עקב הגבלות הקורונה, הבריכות הציבוריות בכל רחבי הארץ סגורות - אולם הבריכות בבתי המלון נותרו פתוחות. על פי התקנות, על הבריכות בבתי המלון להיות זמינות לאורחי המלון בלבד ולא לאורחים מבחוץ, אלא שיש מי שבחרו להתחכם ולעקוף את התקנות המחמירות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מבדיקה שערכנו נראה שאנשים פרטיים נכנסו ללא בעיה אל בריכות המלון - זאת בעוד נאסר על מבקרים להיכנס לקאנטרי או לבריכות הציבוריות. במלון "רמדה" בירושלים החליטו לא לפתוח את שערי המלון, אבל לפתוח את הבריכה לאורחים שמגיעים מבחוץ. העלות: 100 שקלים למבוגר ו-90 שקלים לילד.
בתיעוד בלעדי שהגיע לידינו, מספרים לקוחות שרכשו כרטיסים לבריכת המלון, זאת מבלי ששהו במלון עצמו - אלא הגיעו לבריכה בלבד, כאורחים מבחוץ. "איזה יופי, המלון סגור אבל הבריכה פתוחה לאורחים ולמנויים", סיפרה אחת המבלות בבריכה ל-N12. "אתמול רכשתי כרטיסים והיום הבאתי את הילדים ויש כאן עוד אנשים".
במלון "שרתון" בתל אביב למשל, ביקשו מאיתנו להגיע רק באמצע השבוע - זאת בעלות של 140 שקלים לאדם. בפארק "גלי ים" בחיפה, כניסה תעלה לכם 60 שקלים לאדם בוגר וילד בסוף השבוע, גם כאן עלו על השיטה; כל עוד יש קשר לאורחי בית המלון - ההנחיות ניתנות להפרה.
ביום שישי הגיש ארגון מנהלי בריכות שחיה מרכזי ספורט ונופש עתירה לבג"ץ, במסגרתה טען כי דין ההוראה לסגור את הבריכות שאינם בבתי מלון להתבטל, זאת בשל אפליה אסורה.
תגובת פארק המים גלי ים: "פארק המים נועד בעיקר לאורחי בית המלון שבמתחם.המקרה שאירע היום חריג ובודד ומדובר בטעות אנוש בגלל שינוי ההנחיות החדשות רק השבוע- שמתיר רק לאורחי בית המלון להיכנס".
ממלון רמת רחל ומלון שרתון נמסר בתגובה: "אנו פועלים בהתאם לחוק ולתו הסגול. בהתאם לחוות הדעת המשפטית שניתנה על ידי התאחדות המלונות בישראל. כל אדם שהוא לקוח של המלון ו/או של המתקנים המרכיבים את המלון (בריכה, ספא, מסעדה), הינו בגדר "אורח" המלון, ועל כן, כניסתו למלון מותרת".