ועדת השרים המיוחדת להכרזה על אזורים מוגבלים הכריעה שסגרים יוטלו החל מהבוקר ב-08:00 על שכונות ג', ז' ו-ח' באשדוד ועל שכונות הרכבת, שניר ונווה שלום בלוד. ההחלטה צפויה להיות בתוקף מהבוקר ועד יום חמישי הבא. עם זאת, תושבים שקמו הבוקר והלכו ברחובות שכונת נווה שלום בלוד לא נתקלו בכל שינוי במצב בשטח. מהמשטרה נמסר כי הטלת הסגר דורשת היערכות, וכי מחסומים בכניסה לשכונות ויונחו בהמשך הבוקר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גורם משטרתי אמר ל-N12 שמחסומים יוצבו בקרוב בכניסה לשכונות: הרכבת, פרדס שניר ונווה שלום. "בגלל שהצו נכנס לתוקף במהלך הלילה, המהלך עדיין בתאום מול הרשות המקומית", אמר.
יאיר רביבו, ראש עיריית לוד, התייחס להטלת הסגר על שכונות בעיר, עקב הזינוק בהדבקה בקורונה. "המטרה היא להגן על בריאות התושבים באותן שכונות", כתב. "לוד כבר שילמה מחיר כבד בתקופת הקורונה". ראש העיר ציין כי המחסומים יוצבו בכניסה לשכונת הרכבת דרך רח' דרכי משה ליד מפגש 8 המסילות, ציר הגישה דרך דלקול, כביש עפר דהמש, וכניסה לפרדס שניר מצומת מיכה רייסר-רגבים.
כאמל אזברגה, תושב שכונת הרכבת בלוד, הביע זעם על ההחלטה להטיל סגר על השכונה מבלי לעדכן מראש את התושבים. בשיחה עם N12 אמר: "זה לא בסדר שלא מודיעים לנו בהתראה מוקדמת. אף אחד לא יודע איפה יש קורונה, לא שמענו על זה. אי אפשר תוך שעתיים להטיל עלינו סגר. צריך להתארגן, להביא אוכל לילדים. אסור להגיד תוך שעתיים שיש סגר. כולם פה שמרו על הכללים, אני רואה אנשים בתוך הרכב עם מסכות. לא יודע מה קרה פתאום".
אהעד, תושבת שכונת הרכבת בלוד, כעסה גם היא: "יש לי תור לרופא בתחילת השבוע ואני לא יודעת אם אוכל לצאת".
תושב נוסף, אזברגה עבד, סיפר ל-N12: "שמענו על הסגר מהטלוויזיה. אני תושב השכונה ולא שמעתי אפילו על בן אדם אחד שחלה בקורונה. כולם שומרים על הכללים אבל צריך לדעת מי נושא את הנגיף. זה בא לנו בהפתעה כאילו אנחנו עדר של כבשים שסוגרים אותנו בבית, שלא נאכל, לא נשתה ולא נחיה. אני כועס, למה לא אמרו לפני 3-4 ימים כדי שנוכל ללכת לקניות? מי יביא לנו עכשיו אוכל?"