בכינוס חירום של ארגוני העצמאים ובעלי העסקים הקטנים שנערך הבוקר (רביעי) איימו ראשי הארגונים כי ללא פיצוי מראש, הם יפרו את הסגר שצפוי לקראת החגים. עו"ד רועי כהן, נשיא להב (לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל): "איבדנו אמון בממשלה, הזלזול הזה ימיט אסון על כלכלת ישראל. בעלי העסקים לא יסגרו את העסקים שלהם בסגר נוסף".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עו"ד כהן אמר שלממשלה היו 4 חודשים להתארגן ובמקום להיערך לגל השני שהיה ברור שצפוי להגיע, הם המשיכו להתעסק בפוליטיקה קטנה. "שר האוצר נמנע מלהיפגש איתנו ומספר בתקשורת שהכול רגוע. במוצ"ש נגיע לבלפור, נילחם על הצדק, על הזכויות ועל הפרנסה", הבטיח כהן.
לפי טענת ארגוני העצמאים, קבלת ההחלטות בממשלה מתנהלת ללא נתונים וללא שקיפות. יוסי אלקובי, נשיא התאחדות בעלי המלאכה והתעשייה: "סיימנו להתחנן מראש. לא נהיה שק החבטות של הממשלה המבולבלת הזו יותר".
נציגים מענפי התרבות, התיירות, האופנה, המסעדות, מעונות היום, הכושר, האירועים ועוד, סיפרו על הקשיים מולם ניצבים העובדים ומשפחותיהם. שי ברמן, מנכ״ל איגוד המסעדות והברים: "גם סגר קצר יביא לסגירה של מעל 2,000 עסקים בתעשיית המסעדות והברים ופיטוריהם של 20,000 עובדים".
יניב בר אור, מנכ"ל התאחדות מעונות היום הפרטיים אמר שמצבם קשה יותר מלכתחילה בגלל גזרות רגולטוריות שהופכות את ניהול הפעוטון למשימה כמעט בלתי אפשרית. לדבריו, במקרה של סגר "הפעוטונים פשוט יקרסו. הורים רבים ייאלצו לוותר על מקום עבודה והנזק לכלכלה ולחברה יהיה קשה".
לפי נתוני להב, סגר כללי על המשק בתקופת החגים יוביל לפגיעה אנושה בכ-220 אלף עצמאים המתאוששים מהגבלות הסגר של הגל הראשון. הפגיעה בענפי המסחר הסיטונאי והקמעונאי ושירותי האוכל והאירוח צפויה להיות כ-70%, בעלות של 4.8 מיליארד שקלים. הפגיעה החמורה בענף האומנות, הבידור והפנאי צפויה אף להעמיק ולהגיע ל-90% ולעמוד על 1.6 מיליארד שקלים.
תומר מור, מנכ"ל מסעדנים חזקים ביחד, מתנגד בתוקף לאפשרות של הטלת סגר נוסף בתקופת החגים: "סגר החגים המתוכנן ישבית מדינה שלמה ויפגע אנושות בפרנסת רבע מליון עובדים ויחזיר אותנו למציאות כלכלית קשה. המדינה הוכיחה שאת כספי הפיצויים לתעשיית המסעדות היא לא יודעת להעביר בזמן הנדרש ולכן לרבים מהעסקים בענף לא תהייה ברירה אלא להשאר פתוחים".