כבר חודשים ארוכים שבמערכת החינוך לא יודעים כיצד תיפתח שנת הלימודים הקרובה. במשפחות רבות עדיין לא נמצא הפתרון למקרה שבו בשנה הקרובה יצטרכו הילדים ללמוד בזום – דרך המחשב שלא כל משפחה יכולה לרכוש. בינתיים כשבמשרד החינוך לא נותנים מענה לבעיה – הילדים הם אלו שנפגעים מהמצב הקיים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אין לי מחשב ואין לי טלפון, אז איך אני אלמד. אין לי שולחן כתיבה, אבל אני יושב ולומד על שולחן האוכל", סיפר מורד טאהא בן ה-14 מחיפה, שמשפחתו לא יכולה להרשות לעצמה לרכוש מחשב בשבילו. "כשאני אהיה גדול אני רוצה להיות רופא כי אני אוהב את זה, אבל אני דואג".
ועדיין, הפגיעה באיכות הלימודים אינה שמורה רק לאלו שאינם יכולים להרשות לעצמם לקנות מחשב. "בבית יש הסחות דעת, טלפון טלוויזיה ואחים קטנים שצריך לשמור עליהם, והמורים לא כל כך משגיחים", הסבירה ליאל יורין, שתתחיל את כיתה י' בספטמבר הקרוב. "אני יכולה לעשות מה שאני רוצה, אפשר לכבות מצלמה, לצלם סטורי לאינסטגרם ולדבר עם חברים בווטסאפ – זה יותר מרגש מלשבת ולהקשיב למורה".
ישנם ספקות רבים בנוגע לשיקום והחזרה לשגרה של ילדי הקורונה. "האם הילדים יצליחו להשלים את החומר שהם פספסו? זוהי שאלת השאלות", אמר אלי הורוביץ, מנכ"ל קרן טראמפ. "מורים בכל העולם וגם בארץ מאוד דואגים. ככל הנראה הם יהיו ילדים מאוד שונים מאלו שיצאו אל הסגר מבחינה לימודית, חברתית ורגשית. לכן במדינות רבות נערכים להקדיש את השבועות הראשונים לאבחון שיתאים לכל ילד וילדה תוכנית אישית ליציאה מהמשבר".