ילדים במשבר: מאות אלפי אנשים מצאו את עצמם בתוך משבר הקורונה ללא פרנסה, עם הוצאות שפתאום לא ניתן לשלם ועם הלוואות שאין דרך להחזירן. בתוך כל המשבר הכלכלי הזה, אנחנו נחשפים לאחרונה גם לילדים שצריכים להתרגל למציאות חדשה ומורכבת, שפוגעת בתמימות שלהם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אבא שלי התקשר אליי ואמר לי 'תקשיבי, אנחנו צריכים לסגור את החומוס'", סיפרה נויה כהן-ווג, שאביה נאלץ לסגור את החומוסייה שלו בעקבות משבר הקורונה. "זה היה מאוד קשה: בקורונה היינו עושים רק משלוחים, ועד שהמקום חזר לפעילות כבר לא יכולנו לעמוד בתשלומים ובשכירות –אז אבא שלי נאלץ לסגור".
נויה החלה לחפש דרכים לעזור להורים שלה ולא להפוך לנטל כלכלי בתקופה שכזו. "שמעתי שבקורונה אין הרבה כסף, שצריך לחסוך ולקנות רק דברים שחשובים באמת", הסבירה נויה. "חשבתי מה אני יכולה לעשות כדי לעזור. למשל, השכנה שלי עובדת במקום שעוזרים בו לבעלי חיים, אז אני הולכת ועוזרת להם ומקבלת על זה דמי כיס".
אבא של בן חן הוצא לחל"ת בחודש מרץ מסוכנות ביטוח שבה עבד, כשבמקביל בשנים האחרונות עבד בתור שחקן בסדרות טלוויזיה. אבל, גם שם, העבודה נפסקה מאז פרוץ המשבר וכרגע לא נותר מה לעשות.
"בלב שלי הרגשתי כאילו הכל קורס בגלל הקורונה, כי ראיתי את אבא שלי בחל"ת ולא הייתה לו אפשרות לעבוד", סיפר בן. "זה השפיע עליי המון. פעם הייתי מבקש מאבא המון דברים והוא היה מפנק אותי בכל מה שהייתי רוצה והוא היה נותן לי. היום אני פחות מבקש, אני עדיין מבקש - אבל מנסה כמה שפחות".
בימים אלו, כשבן רואה את אביו, הוא מנסה להיות חזק בשבילו למרות המצב. "היה לי קשה, לא רציתי לבכות ושאבא יידע שאני חלש ושקשה לי בגללו", סיפר בן. "אז עלה לי רעיון, ראיתי שאבא קיבל הרבה תגובות טובות על עוגיות שהוא אופה, והצעתי לו למכור כדי שיכניס קצת משהו. זה מה שחשוב לי, שלאבא שלי יהיה כסף לאוכל ולבית".
מגפת הקורונה והחשש הבריאותי ממנה הוא דבר שצריך לתווך לילדים, אבל מסתבר שגם את הצד הכלכלי של המשבר. הילדים הולכים ורואים את השינוי הכלכלי בבית, והרבה פעמים חוששים או כועסים - וגם רוצים לעזוב. המגפה הזו תסתיים ככל הנראה במוקדם או במאוחר, אבל ההשלכות שלה יישארו איתנו גם אחריה, וכנראה שהילדים יהיו כאן כדי לספוג אותן, לצערנו.