כשטיסה לחו"ל בכלל לא נמצאת על הפרק, ישראלים רבים יוצאים לנופש בצפון, בדרום, בתל אביב, ירושלים ויש כאלה שמעדיפים לא לוותר על החוויה של חוץ לארץ, ומביאים אותה עד הבית. שפים ומסעדנים מנסים להעביר את החוויה באמצעות בישול בבתים פרטיים או מכירה של המוצרים האותנטיים, ומדריכת טיולים בהודו החלה להעביר את הסיורים באופן מקוון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השף בני בן ישראל מתמחה באוכל איטלקי ומדריך סיורים קולינריים בארץ המגף, אבל לא כשיש קורונה. "אני מתגעגע בטירוף, ואני חושב איך אני אביא את איטליה אליי, כי אני לא יכול להגיע לשם", סיפר השף בן ישראל שיחד עם חברו חיים קוזניץ החל להעביר את החוויה האיטלקית בבתים פרטיים: "למה שלא ביחד, במקום לנסוע לאיטליה ולהביא ישראלים לאיטליה, נביא את איטליה לבית של הישראלים?"
צביקי עשת, הבעלים של מסעדת גרקו וגרקו-דלי, סיפר כי פתח מעדנייה שמוכרת את האוכל היווני שלהם ומביאה אותו עד הבית, אך הדגיש שזה לא נגמר רק באוכל. "כל הרעיון שאתה מזמין אוכל זה אוכל, אבל במה החוויה? החוויה מכל המסביב שלה", סיפר עשת. "אז כשאתה בא, אתה פורש את המפות על השולחן, אנשים מתים על זה".
אורנה זיו מכורה להודו כבר יותר מ-20 שנה. היא רגילה לנסוע לשם פעמיים בשנה, אז בינתיים היא מסתפקת בסיורים הווירטואליים של מדריכת הטיולים הקבועה שלה שם, מלכה, שגרה בהודו כבר 10 שנים. "אתה רואה תמונות ואתה אומר 'יואו, מתאים לי להיות שם אפילו בסגר', שיסגרו אותי בהודו", סיפרה זיו על געגועיה.