אחת מתופעות הטבע היותר מרשימות היא ללא ספק ״גלישת העננים״, בה העננים מקבלים צורה שמזכירה לנו את הגלים בים או צורה של מפלי מים. את התיעוד שאנו מביאים כאן צילם רום כרמי בתצפית מהר אבנון לכיוון מכתש ירוחם, אך ניתן לצפות במחזה המרהיב גם ממצוקים נוספים הפרוסים באזור הר הנגב, כמו מצפה רמון המוכר יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אז למה בעצם מתרחשת התופעה הזו? "גלישת עננים" היא בעצם סוג מסוים של ערפל שנקרא ״ערפל הסעה״. דווקא הלחות הגבוהה שאנחנו לא אוהבים בשעות היום היא זאת שחיונית ליצירת התופעה.
הלחות מוסעת לאזור צפון הנגב והר הנגב בשעות היום. כשהאוויר מתקרר מספיק בשעות הכי קרות ביממה, סביב זריחת השמש, נוצרת התעבות מהירה מתחת לשכבת אוויר יציבה וערפל.
כדי שהתופעה תתרחש בדיוק בצורה הזאת, אנחנו זקוקים גם לרוח חלשה בכיוון מורד המצוק. מכיוון שאוויר לח וקר הוא "כבד" מסביבתו, הוא יטה לרדת בגובה ובמקרה הזה ליצור את צורת המפל האופיינית.
נסכם ונאמר שמדובר בלא מעט תנאי היווצרות חיוניים: לחות גבוהה, שעות קרות, שכבת אוויר יציבה בגובה מתאים ורוח חלשה בכיוון הנכון. תנאים אלו משתלבים יחד אחת למספר לילות גם בתקופה הזאת של השנה.
אם אתם מעוניינים לחזות בתופעה עוצרת הנשימה הזאת בעצמכם, נזכיר שהיא אופיינית רק לשעות הבוקר המוקדמות, ממש ברגע הזריחה. כל מה שצריך זה להתמקם באזור הנכון בתחתית אחד מהמכתשים בלילות בהן התופעה מתרחשת. מומלץ מאוד לשלב זאת עם קמפינג וצפייה בכוכבים. אפשר גם להיערך לכך כטיול לכל המשפחה בעלות נמוכה, או אולי דווקא כחוויה רומנטית לזוגות.