פרויקט החלומות שהפך לסיוט: פרויקט "גולדן וילג'" היה אמור להיות מעין כפר גמלאים פסטורלי, שמספק שירותי דיור מוגן באזור כפר ורדים. הגמלאים נרשמו, שילמו, חלמו על אוויר הפסגות וציוץ הציפורים בגליל, אלא שבפועל, כבר כמה שנים שהם גרים באתר בנייה רועש ומלוכלך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפני 6 שנים, החלה לשווק חברה בשם "אחוזת ורדים" פרויקט חדש, גולדן וילג', אחוזה כפרית קהילתית לבני 55 ומעלה בכפר ורדים. היזם הציע רעיון ייחודי: לא רק בניין של דיור מוגן ודירות להשכרה בתוך המבנה, אלא אפשרות לקנות גם בית פרטי במתחם וליהנות משירותי דיור מוגן בתשלום.
המתחם היה אמור לספק שירותים כגון אבטחה היקפית ובקרת כניסה 24 שעות ביממה, מרכז רפואי מתקדם, אמבולנס צמוד, מגוון פעילויות פנאי ועוד. לפי החוזה שחתם מול הדיירים היזם, יוסף עודה, את רוב השירותים הוא כבר היה אמור לספק ב-2018. אנשים מבוגרים שגילו את הפרויקט השקיעו בו את מיטב כספם, בתקווה שיאפשר להם להזדקן בשלווה ובכבוד.
"כשאיתן סיפר לי על מקום, על שכונה, כפרית, שנותנת את ההזדמנות להזדקן בכבוד ובנעימים, אז אמרנו - יאללה. ולצערנו התבדינו", סיפרה יונית גבע, שעברה עם בעלה איתן למתחם לפני 3 שנים. "תוך כדי הפגישות האלה, הולך ומתבהר לנו שאנחנו חיים בסרט אחר לגמרי ממה שהתכוונו", הוסיף איתן.
מהרגע שחתמו הדיירים הראשונים על החוזים, משנה היזם את התוכנית שלוש פעמים. בכל פעם כזו הוא מנסה למקסם את השטח ומגדיל את אחוזי הבנייה על חשבון השטח הירוק ושירותי הדיור המוגן. לדיירים מבטיח עודה שהגדלת אחוזי הבנייה בפרויקט תאפשר לו לדאוג להם יותר.
ב-2019, לאחר שעודה מנסה לאשר את תוכנית הבנייה הרביעית, מתעוררים חלק מהדיירים ומבינים שהפרויקט שהובטח להם בחוזה לא יתממש. בינתיים הם נאלצים לחיות בתוך אתר בנייה. "יושב שם מר יהודה קראוס, רכש בית שהוא אמור היה לעבור אליו, איש בן 89, אמור היה לעבור לפארק ירוק, לסיים את החיים שלו בתוך באמת מקום מופלא מבחינתו בגליל, ונבנית לו מול הבית מפלצת, פשוט מפלצת", מתאר עו"ד אושי אלמליח, שמייצג את הדיירים במתחם.
בחודש שעבר הוגש לבית המשפט כתב תביעה מטעם 11 דיירי המתחם נגד חברת אחוזת ורדים ונגד הוועדה לתכנון ובנייה מעלה הגליל. בתשובה על כתב התביעה טענה ועדת הבנייה כי החברה של עודה הפרה שוב ושוב את הוראות חוק התכנון והבנייה.
מרשות מקרקעי ישראל נמסר בתגובה: "חלק הארי מטענות התובעים הן במסגרת סמכותן של ועדות התכנון והבנייה. אם יתברר, במסגרת ההליך המשפטי, כי היזם הפר את התחייבויותיו כלפי רמ"י - זוֹ תפעל בהתאם לכלים המשפטיים העומדים לרשותה".
מהוועדה המקומית לתכנון ובנייה "מעלה הגליל" נמסר בתגובה: "לוועדה המקומית אין כל נגיעה בהתייחס לתנאים שלפיהם שיווקה רשות מקרקעי ישראל את הקרקע לחברה היזמית, או להוראות ההסכמים שבין החברה היזמית ובין רוכשי הדירות בפרויקט".
מחברת "אחוזת ורדים" ועו"ד יוסף עודה נמסר בתגובה: "חברתנו בחרה לבנות חלק מהמתחם כדיור מוגן, וכך אושר לה בכל תוכניות הבינוי, כאשר התמהיל בין המגורים לדיור המוגן הוא בשיקול דעת של חברתנו בלבד. אכן, לרוכשים הובטח כי שירותי הדיור המוגן יועמדו בתוך שנים עשר עד שמונה עשר חודשים, בתמורה לתשלום שייקבע על ידי החברה, אך היו עיכובים בהליכי אישור התוכניות. מדובר בתחקיר מוזמן מטעם קבוצת דיירים מצומצמת כדי לטרפד כל ניסיון לקבלת אישורי בנייה, והכול מתוך נקמנות וחיסול חשבונות בשל אותו סכסוך עסקי או כספי בין הצדדים. החברה אינה מתכחשת להבטחותיה, עדיין עומדת מאחוריהן ומקווה כי בתוך שנה מהיום יועמדו רוב השירותים לרשות הדיירים".