המתווה המסתמן לתפילות ולהפגנות: ניתן יהיה לקיים תפילות רק בחוץ, בקבוצות של 20 ורק במרחק 1,000 מטר מהבית. ההגעה להבנות אלו היא צעד משמעותי ביותר, כשמנגד מדברים על הפגנות שמגיעים אליהם אלפי איש מכל הארץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
טרם החל הדיון בקבינט, נודע ל-N12 כי ראש הממשלה נתניהו צפוי לדרוש הגבלות משמעותיות נוספות, ולהפוך את הסגר ה"נושם" למהודק יותר ומחמיר יותר. ייתכן שההנחיות החדשות ייכנסו לתוקפן כבר ממחר, כל זאת תלוי באישורו של הקבינט, הממשלה והכנסת. במקביל נמשכים הדיונים בנושא גם במפלגת כחול לבן. השרים תומכים בהמלצת גורמי המקצוע בסגר כולל לפני יום הכיפורים, אבל טוענים כי זה מחייב קו אחיד - כולל סגירה של בתי הכנסת.
בתוך כך, הרב דוד יוסף, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס ובנו של הרב עובדיה יוסף, יצא היום בהצהרה מפתיעה - וקרא לסגור באופן מיידי את בתי הכנסת, גם ביום הכיפורים. אתמול אמר הרב כי אין טעם להגביל את ההגעה לבתי הכנסת ביום כיפור כי הציבור פשוט לא יציית, אך כעת לנוכח העלייה בתחלואה הוא שינה את דעתו.
בסרטון שפרסם, מבקש הרב מהציבור להתפלל באוויר הפתוח בלבד או בבתים באופן פרטי, לצד הקפדה על שמירת מרחק ועטיית מסכות. "חובה קדושה על כולנו לסגור באופן מיידי את בתי הכנסת", אמר.
בעקבות נתוני התחלואה העדכניים שפורסמו היום, שר הפנים אריה דרעי שינה גם את עמדתו וכעת הוא מתנגד להגבלת התפילות מחוץ לבתי הכנסת בלבד. בסביבת דרעי אמרו שגם הוא, לנוכח נתוני התחלואה, מבין את המצב אבל הוא לא מוכן שגם באוויר הפתוח לא יתקיימו תפילות. שר הפנים אף נטש התייעצות לפני ישיבת הקבינט בטענה כי לא יתן יד למנוע תפילות במרחב הציבורי ביום כיפור.
לקראת הכרזה על מצב חירום לאומי
בדרך כלל הגבלות מחמירות כאלו דורשות את אישורו של קבינט הקורונה, לאחר מכן את אישור הממשלה ואז גם את אישור הכנסת. אולם המצב הפעם שונה, בקבינט ככל הנראה יבקשו להכריז על מצב חירום לאומי, מצב שיאפשר לממשלה לאשר באופן מיידי את ההגבלות ובתוך שבוע מיום כניסתן, תצטרך גם הכנסת לאשר אותן באופן רשמי. הקו המסתמן הוא שההגבלות יאושרו, אולם השאלה שנשאלת כעת היא מתי - לפני או אחרי יום כיפור.
הקושי כרגע בקרב שרי הקבינט מתרכז באיסור הגעה של מפגינים להפגנות, זאת משום שמדובר בזכות שאי אפשר להחיל עליה מגבלת תנועה. כרגע נבדקות שתי אפשרויות - תיקון חוק הקורונה הגדול שיאפשר איסור הפגנות או הכרזה על מצב חירום לאומי והעברת הסמכויות למשטרה כדי שתאסור תפילות והפגנות.
ממידע שהגיע ל-N12 נודע כי נתניהו תומך בהחלת מצב חירום ואילו כחול לבן בראשותו של בני גנץ מעדיפים את התיקון בחוק הקורונה. בזמן הדיון המצומצם של השרים, עדיין התגלו ויכוחים ערים בין הצדדים, בעיקר מצדו של שר הפנים דרעי. למרות הפוסט שהשר העלה מוקדם יותר, נוכח נתוני התחלואה, דרעי דרש קיום תפילות במרחב הפתוח ביום כיפור ובחג סוכות. בעקבות הויכוחים, בשלב מסויים עזב דרעי בזעם את הדיון ונעשו נסיונות לחדשו בהקדם.