האיום בסגר הוביל לגל ביטולים, בענף התיירות מודאגים: לאחר החשיפה במהדורה המרכזית אמש לפיה ממונה הקורונה, פרופ' רוני גמזו, שוקל להמליץ על הגבלות משמעותיות בתקופת החגים והאפשרות שבתי מלון ואתרי תיירות רבים ייסגרו, גורמים בענף התיירות מתריעים הערב (שלישי) כי מגבלות חריפות כאלה, הן למעשה גזר דין מוות לענף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אותם גורמים מספרים כי כבר כעת, עוד לפני שהמהלך ננקט, עצם האיום בכך שיוטל סגר בחגים כבר גרם לגל ביטולים ועצירת הזמנות. עוד הם אומרים כי הטלה של סגר תאלץ אותם לפטר עובדים רבים - וייתכן שצעד כזה עלול להוביל למרד ולפתיחת המלונות בכל מקרה.
סגירה של ענף התיירות בתקופת החגים היא למעשה "גזר דין מוות" מבחינתם - זו התקופה ש"מחזיקה" את העסקים הללו לאורך כל השנה, כיוון שבה הרווחים הם הגדולים ביותר. "אם יסגרו אותם בחגים", הם מסבירים, "הפתיחה הבאה תהיה רק בפסח".
כבר אמש, לאחר הפרסום של כתבתנו קרן מרציאנו במהדורה המרכזית, נעשתה פנייה ראשונית של מלונאים לשר התיירות אסף זמיר, שהבטיח להם לפעול נגד ההחלטה הזו. בשלב זה, בענף התיירות ממתינים לדיון בקבינט הקורונה השבוע, בו צפויות להתקבל החלטות בסוגייה.
"סגר הוא לא המפתח, יהיה צורך לחשוב על מגבלות"
פרופ' גמזו אישר מוקדם יותר היום את הפרסום שלנו אמש במהדורה והזהיר שאם רמת התחלואה לא תרד עד החגים - יהיה צורך לחשוב על מגבלות. פרופ' גמזו הסתייג מאפשרות של סגר מוחלט: "על אף שהדרך להורדת התחלואה במהירות היא רק על ידי הטלת סגר - אני לא חושב שזה המפתח ואני לא נוקט בדרך הזו", הסביר.
"אם נראה עלייה בתחלואה — אני עלול להמליץ על הגבלת התקהלות והגבלת תנועה משמעותית יותר". גמזו הוסיף: "באוכלוסיה הכללית יש ירידה במספר הנדבקים בזכות ההגבלות על ההתקהלות שעשתה ממשלת ישראל, מ-1200 ליום לכ-800 ביום. בחברה החרדית יש עמידה במקום ובחברה הערבית יש עלייה בתחלואה. אתם שואלים אותי האם הצלחתי? לא הצלחתי לשלוט בצורה שמרגיעה אותי בתחלואה בחברה החרדית והערבית".
פרופ' גמזו הודיע כי תתוגבר האכיפה על ההנחיות. "יחד עם משטרת ישראל אנחנו מתחילים מבצע אכיפה נגד ההתקהלויות בכל הארץ. נעלה מדרגה בנושא, חייבים להגדיל את האכיפה, הציבור לא מסתכל עלינו בצורה רצינית כשאנו נותנים מגבלות אבל לא אוכפים", אמר.