הפרויקטור פרופ' רוני גמזו הגיע הבוקר (ראשון) לדיון בוועדת החוקה של הכנסת בנוגע להארכת התקנות לשעת חירום. הדיון מתקיים בצל הביקורת על מספרי החולים שהולך ועולה מדי יום, וכן בצל ביקורת החרדים על תפקודו של הפרויקטור - זאת לקראת הסגר שיוטל מחר על שורת ערים בארץ. הוועדה אישרה את הארכת התקנות לשעת חירום בחודשיים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אם לא יהיה שינוי דרמטי לאחר ה"שימועים לערים", אלה 10 הערים עליהן יוטל סגר: אום אל-פחם, אלעד, בני ברק, טירה, כפר קאסם, ביתר עלית, עמנואל. שכונות במזרח ירושלים: עיסוויה, א-טור, א-שייח, באב א-זהרה, שייח ג'ראח וואדי אל ג'וז. שכונות בבית שמש (רמת בית שמש א' וג') ושכונות בלקיה (שכונות 7, 8).
הפרויקטור גמזו התייחס בוועדה לקטיעת שרשראות ההדבקה בתשובה לשאלתה של ח"כ איילת שקד. "המשימה הועברה לצה"ל, פקודה משימתית - עד 1 בנובמבר יהיה מערך קטיעת שרשראות הדבקה מלא ומתפקד", הכריז. "ברור כשיש מצב של התפרצות שקיימת באוכלוסיות שונות - עדיין אין את מלוא האפקטיביות בקטיעת שרשראות ההדבקה, זה קיים - אבל עדיין יש עלייה בהדבקות".
"ברגע שיש לי 2000 נדבקים ביום ובואו נאמר אני משתלט על 800-600-400 זה עוזר לנו להקטין את מקדם ההדבקה פחות מ-1", אמר. "ברגע שהגעת למקדם הדבקה 0.9 את מצליחה להוריד את מספר הנדבקים".
"פיקוד העורף נמצא במעל 60 רשויות מקומיות ומנהל את זה איתם בשיתוף פעולה", סיפר גמזו, "העבודה היא יום-יומית, יש רשויות חזקות שגם עושות זאת בעצמן. עד ראש השנה כל המערכות יתחברו למערכת שיחות אחת בניהול משרד הבריאות - זה ממשיך להיבנות, נמשיך ונשדרג את זה".
פרופ' רוני גמזו פנה לחברי הכנסת החרדים: "אתם חוטפים משהו מהאש, אני מקבל ארטילריה! ולא רק מהחברה החרדית. שם אני מקבל ארטילריה מאורגנת. בן אנוש רגיש לא יכול לעמוד בה ואני רגיש, ואני חבר של החברה החרדית".
הפרויקטור הסביר כי בישראל אנשים נמנעים להיבדק לקורונה, לאחר שנחשפו לחולים מאומתים. החולים נבדקים רק לאחר שמתגלים אצלם סימפטומיים - וזה מביא בסופו של דבר לאחוז חיוביים גבוה, זו תופעה שאין בעולם. "בארץ יש תופעה של אנשים שנמנעים מללכת להיבדק לקורונה", הכריז.
ראש עיריית אלעד, בה צפוי להיות מחר סגר, הגיע לדיון וטען "שלא סופרים את התושבים בעיר". גמזו השיב לו: "ההחלטה על הסגר היא לא פשוטה לי, אבל אתם כרגע לא מצליחים עד הסוף להוריד את התחלואה, הייתה ירידה אבל כרגע יש עלייה. יש לנו כרגע צורך לעזור לכם".
"המפגינים מכבים את הפלאפון ואי אפשר לאכן אותם"
ח"כ אסנת מארק מהליכוד בוועדת החוקה טענה כי "יש 0 הדבקות בהפגנות כי המפגינים מכבים את הפלאפון ואי אפשר לאכן אותם". מארק קראה לאמץ טכנולוגיות שיאפשרו לבצע עשרות אלפי בדיקות ביום.
המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' גרוטו, שנוכח גם הוא בוועדה התייחס למערך בדיקות הקורונה. "כל מי שרוצה לבצע בדיקת קורונה ביישובים האדומים, יכול לעשות זאת", אמר. "הגענו ליכולת של מעל 40 אלף בדיקות ביום. בסופו של דבר, כל מי שבא במגע עם חולה מאומת - יכול להיבדק לקורונה. אנחנו בודקים גם עובדים בבתי אבות".
יו"ר ועדת החוקה, ח"כ יעקב אשר, קרא בפתח הוועדה לראש הממשלה נתניהו להימנע מהטלת סגר מלא בערים בודדות ולהביא הגבלות אחרות ויותר גמישות בערים האדומות, שלפיו יהיו יותר יעילות מסגר מלא.
הערים שבהן יוטל מחר סגר הן בני ברק, אלעד, טירה, כפר קאסם ואום אל-פחם. הערים הנוספות שלגביהן עדיין לא הוחלט הן סח'נין, טייבה, דאליית אל-כרמל, מעלה עירון, לקייה ונתיבות. הערים שנמצאות בסיכון להפוך לאדומות הן אשדוד, בית שמש, רהט, טבריה ונתיבות.