החל מאתמול (חמישי) מופץ ברשתות החברתיות פוסט הקורא לנשים שנפגעו על ידי שדרן רדיו ודי ג'יי ממרכז ת"א ליצור ליצור קשר עם מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב. התופעה הזו מצטרפת לשיח ברשתות שעלה בשבועות האחרונים על פגיעות מיניות מצידו של העיתונאי יהודה נוריאל. נשים החלו לחשוף בהודעות שמות נוספים של גברים מוכרים שנפגעו על ידם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השם של אותו די ג'יי מסצנת חיי הלילה בתל אביב החל להתגלגל ועוד נשים הבינו כי הן לא הנפגעות היחידות. מכיוון שלפי החוק לנפגעות אסור לשוחח זו עם זו, נשים שנפגעו משתפות בעצמן או באמצעות מכרות פוסטים שקוראים לנשים נוספות להתלונן למרכז הסיוע.
כך לדוגמא פרסמה אחת הנפגעות בחשבון הטוויטר שלה את התמונה הקוראת לנשים נוספות להתלונן: "היי חברות וחברים. מדובר באותו אדם שפגע גם בי. אם זה לא רלוונטי אליכם (ומקווה שלא) בבקשה בבקשה בבקשה שתפו. אולי ביחד נצליח לגרום לפחות לחרא אחד לשלם על מעשיו".
לחדשות 12 נודע כי כרגע מספר נפגעות שוקלות פנייה משותפת למקום עבודתו של אותו פוגע. לפי החוק למניעת הטרדה מינית עובד שהגיעו עליו תלונות על פגיעה מינית, על מקום העבודה יש אחריות חוקית לטפל בפוגע.
יעל אפריאט, רכזת מרכז הסיוע בתל אביב שמרכזת את תלונות הנשים בנושא, סיפרה לחדשות 12 כי עד כה הגיעו כבר מספר נשים עם תלונות על אותו אדם: ״גם פה מדובר בפגיעה שהתרחשה במרחב חיי הלילה ומתוך היכרות אישית. אנשים בעמדות כוח שיש אליהם הרבה הערכה ויחס קל להם לפגוע בצורה שתושתק הרבה זמן״.
"בדומה למקרה של קסטיאל פונות נעזרו ברשתות החברתיות ובמרכז הסיוע כדי לסמן לנשים נוספות שהן לא לבד ושלתלונה שלהן יש גב״, הוסיפה. ״מרכז הסיוע פרסם פוסט בפייסבוק בו הוא קורא למי שנפגעה ומרגישה שהיא מוכנה לשתף, לפנות למרכז. הצוות המקצועי ילווה אותן לאורך כל הדרך״.
אפריאט הוסיפה: ״אנחנו כאן כדי לשמוע ולייעץ, לא נאלץ אף אחת לעשות משהו בניגוד לרצונה, הכל בשליטה שלה״.