עו"ד ליאת בן ארי, ראש צוות התביעה בתיק רה"מ בנימין נתניהו, ובעלה, זומנו לחקירה בעיריית ראש העין בחשד כי ביצעו עבירת בנייה של פיצול ללא היתר בבית שרכשו בראש העין.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
תחילת הפרשה בפברואר השנה אז ביקר פקח בנייה עירוני בווילה שרכשו עו"ד ליאת בן ארי שוויקי, ראש צוות התביעה במשפט רה"מ נתניהו, ובעלה, בראש העין, ושבנייתה הסתיימה לאחרונה. הביקור הוליד דוח לפיו במקום בוצע פיצול, כך שנוצרה דירת מגורים בתוך הנכס.
לפי הדוח, הפיצול בוצע ללא אישור או דיווח לרשויות ותוך פתיחת דלת בניגוד לתוכנית מאושרת, ולכן לכאורה מדובר בעבירת בנייה. יצוין עם זאת, כי החוק (תיקון 117 לחוק התכנון והבנייה) מאפשר לקיים פיצול בנכסים מסוג זה, ובעירייה אף אישרו ל"גלובס" כי בשנים האחרונות קיבלו 200 בקשות כאלה ברחבי העיר.
לאחר ביקור הפקח הגישו הזוג בקשה שתכשיר את עבירת הבנייה בדיעבד, ובעירייה מסרו כי ככל הנראה הבקשה תאושר. במקביל מתקיים מסלול אכיפתי, ובעניין זה מסרו לנו מעיריית ראש העין כי התביעה העירונית טרם החליטה בנושא. מעבר לכך עלו בשבועות האחרונים טענות נוספות בפרשה. לפי אחת מהן היה אסור לפרקליטה הבכירה ולבעלה לרכוש את הנכס מלכתחילה היות והוא נועד להשקעה ולא למגורים.
כן עלו תהיות באשר לרכישת הקרקע עליה בנוי הבית. זו נרכשה במסגרת מכרז של רשות מקרקעי ישראל, כאשר העמותה במסגרתה רכשו בני הזוג את הקרקע, הגישה הצעה נמוכה בכ-10 מיליון שקלים מההצעה הגבוהה, ולכן לא הייתה אמורה לזכות במכרז.
יצוין כי בעת שהפרשייה נחשפה מסרה ליאת בן ארי כי: "מדובר בנכס שנרכש ע"י קבוצת רכישה שבה השקיע בעלה של עו"ד בן ארי. לא מדובר בדירת המגורים המשותפת של בני הזוג והמשפחה.
"נושא פיצול הנכס, שבנייתו הושלמה לפני כחצי שנה, אמור להיות מוסדר באמצעות הוראת השעה החוקית הרלבנטית (תיקון 117 לחוק התכנון הבנייה). למען הסר ספק, לגב' בן ארי אין שום מעורבות בהשקעות ובעסקים של בעלה, שהוא אזרח פרטי מן השורה".
מרמ"י נמסר לנו בנושא כי, "העמותה הוכרזה כזוכה על ידי ועדת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל, כאשר ההצעה האחרת שהוגשה במכרז נפסלה היות ולא עמדה בתנאי המכרז". יצוין שהתובעת העירונית בראש העין טרם החליטה לגבי הטיפול האכיפתי בעניינם של בן ארי ובעלה.
הכתבה המקורית פורסמה בגלובס