הורים וילדים סוג ב': כבר שנים שקהילת הלהט"ב נמצאת במלחמה על הזכות להביא ילדים לעולם בדרכים שונות, כשביניהן האפשרות לאימוץ. במשרד הרווחה ובשירות למען הילד יצרו נוהל פנימי לאורך השנים, שמחלק את הזוגות המאמצים ואת הילדים המאומצים לשני "תורים": בתור א' נמצאים התינוקות הבריאים שיעברו להורים "רגילים" לכאורה, זוג סטרייטים. בתור ב' לעומת זאת, רשומים הילדים הגדולים, בעלי הרקע המורכב ועם צרכים מיוחדים, שיימסרו להורים מבוגרים או יחידניים. המדינה החליטה שגם הורים להט"בים יופנו ישירות לתור הזה, ויהיו רשאים לאמץ רק ילדים שהורים סטרייטים פשוט לא רצו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני ושי ביחד 11 שנים וכשהתחלנו לדבר על ילדים הבנו שאימוץ זו הדרך שהכי מתאימה לנו, והתחלנו לדבר על אימוץ בארץ או בחו"ל", סיפר ד''ר שחר גלוברמן, שהוא ובן זוגו ממתינים לאימוץ ילד בישראל. "אימצנו את טליה בארה"ב בתקופה שעוד גרנו שם, ועכשיו אנחנו רוצים לאמץ לה אח או אחות גם בארץ".
כיום, ובעצם מאז 1960, החוק בישראל מונע מזוגות מאותו המין לאמץ ילדים. בשל מחאתה של הקהילה הגאה, ב-2008 החליט היועמ"ש דאז, מני מזוז, להתיר לבני זוג מאותו המין לאמץ ילד בישראל ובכך יצר תקדים. עם זאת, למרות המלצתו של מזוז, החוק לא תוקן על ידי הכנסת - חרף ההבטחות השונות. ועדיין, כיום מדינת ישראל מאשרת לזוגות חד-מיניים לאמץ בפועל, אך זאת רק לאחר שהכניסה אותם לרשימה נפרדת מזו של ההורים הסטרייטים.
"יש לנו תור לתינוקות שבדרך כלל יפנו בתור ההוא קודם כל למשפחות, ורק אחרי זה יעברו לתור של הילדים הגדולים – רק אם לא ימצאו משפחה בתור של התינוקות", הסבירה נציגה של השירות למען הילד. "אני אתן לכם דוגמא, אם נולד תינוק אתיופי ובפרק הזמן הרלוונטי אין שום משפחה בתור של התינוקות שמעוניינת בו – רק אז אנחנו פונים למשפחות בתור השני".
ההפרדה הזו בין סוגי הילדים ובין סוגי ההורים פוגעת קודם כל בילדים שעשויים להרגיש נחותים מחבריהם, וגם בהורים שמרגישים גם הם הורים סוג ב'. הממשלה הבטיחה בעבר שהעניין יעבור לחקיקה מסודרת, אך כבר שנים שאין התקדמות בתחום. בימים בהם משבר הקורונה תופס את כל הכותרות, טוב להזכיר ולהיזכר שישנן עוד מלחמות שהושקטו בימים אלו, שככל הנראה יישארו כאן גם אחרי שהקורונה כבר תלך.
"יש אפליה בחוק האימוץ, יש אפליה בחוק הפונדקאות, יש אפליה בחוק השיוויון בעבודה כנגד פיטורים", מחתה יו"ר האגודה למען הלהטב, הילה פאר, "יש כל כך הרבה עוולות שאנחנו יכולים למצוא שנעשות לקהילה הגאה, על אי צדק משווע מצד המדינה. במובן הכי בסיסי, יש חברי קהילה שמפחדים ללכת ברחוב כי רודפים אותם. כל עוד הממשלה לא מקדמת את זה, אנחנו לא נגיע לשום מקום".