רשת "חצי חינם" תשתף פעולה עם מוקדי יוזמה חברתית ותעניק מוצרי מזון למקררים הפזורים בשכונות ברחבי הארץ, ומציעים פתרון לאלו שידם אינה משגת. בימי שגרה, המקררים פמגיעים מתושבי השכונות הסמוכות ובעלי עסקים מקומיים והמקרר, נגיש ברחוב לכל מי שמעוניין, ללא תמורה כלשהי. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

מיזם המקרר הקהילתי נוצר על ידי ארבעה חברים שהיו סטודנטים בשעתו: דויד רובק, נמרוד גמליאל, קורל זשינסקי ועומר רונן, שהחליטו לסייע באיסוף עודפי מזון והעברתם הלאה כדי להעלות מודעות לבזבוז מזון ולצמצם את זריקתו. בתחילת הדרך הקימו הארבעה מקררים קהילתיים ובהמשך, הצטרפו לעשייה שלהם תושבים נוספים, שהתמלאו השראה ורצו ליישם את המודל החדשני בקהילות ובשכונות שלהם, לטובת כלל האוכלוסייה.

יוזמי "המקרר"

אורית שלום-סבג, סמנכ"לית שיווק וסחר ברשת "חצי חינם": "רשת חצי חינם משתפת פעולה עם יוזמות חברתיות מזה 30 שנה, ואנו שמחים לקחת חלק גם במיזם "המקרר". פרויקט "המקרר" נותן מענה לצורך כל כך בסיסי והכרחי ואני מקווה שביחד נצליח לסייע כמה שיותר".

איתי ונה עומד בראש עמותת "עסקים מצליחים" שמפעילה את מיזם המקרר הקהילתי בראש העין ונתמך על ידי ארבעת היזמים, משתף פעולה בימים אלה עם חצי חינם. "הבחירה של חצי חינם באימוץ המיזם מחממת את הלב ומבטיחה שהמקררים ימשיכו להיות מלאים כדי לעזור בהתמודדות עם המשבר", אמר. לדברי היזמים, לאור משבר הקורונה המקררים נעשו למוקד חשוב עבור מעוטי יכולת וכמות האנשים הנזקקים להם גדלה. בעתיד צפוי המיזם להתרחב לערים נוספות.

יוזמת "המקרר"

דוד רובק ועומר רונן, מייסדי פרויקט המקרר הקהילתי ברחבי הארץ: "לאורך השנתיים והחצי האחרונות ליוונו הקמות מקררים רבות ברחבי הארץ וראינו את ההשפעה של הפרויקט במגוון מישוריים חברתיים. אנחנו שמחים לשתף פעולה עם איתי ורשת "חצי חינם" על מנת לאפשר למודל שלנו לתמוך ולעזור בזמנים מאתגרים אלו ואנו מקווים שיותר ויותר אנשים יקדמו את מודל המקרר בעוד ערים בארץ״.