חלוקה מחודשת של המענקים: הבוקר (שני) נערך דיון על תוכנית המענקים עליה הכריזו ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר כ"ץ בשבוע שעבר, במסגרתו הציע משרד האוצר לחלק באופן שווה לכולם את הכסף, ולאחר מכן לקזז חלקית את המענק לבעלי משכורות גבוהות באמצעות מס הכנסה - כפי שחשפנו אמש במהדורה המרכזית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בדיון, שבו השתתפו נתניהו, גנץ, כ"ץ ושר הכלכלה פרץ במטרה להחליט כיצד יש לחלק את הכסף לאזרחים, הוחלט שמי שהכנסתו השנתית מעל 640 אלף שקלים לא יזכה במענק. בשלב זה לא ברור אם אלו שמרוויחים מעל 640 אלף שקלים בשנה יקבלו את הכסף ואז ימשכו אותו מהם באמצעות מס - או שהם לא יקבלו את הכסף מלכתחילה.
עוד מסתמן כי כל מי שעובד במגזר הציבורי ומרוויח מעל 30 אלף שקלים (ברוטו) לא יקבל כלל מענק. התכנון המקורי היה לנכות מהם מס לאחר קבלת המענק, אך עקב הסתייגות טכנית – נראה שמי שמרוויח מעל הסכום הזה בסקטור הציבורי לא יקבל כלל מענק.
"חשוב מאוד שהמסר יהיה כי השכבות החלשות עומדות בראש סדר העדיפויות בתקופה זו והם הגורם שיצרוך בכל סכום הכסף שיגיע אליהם", אמר שר הכלכלה והתעשייה עמיר פרץ לאחר הדיון. "לכן הם יהיו חלק מהתנעת המשק מחדש".
שאלת מערכת החינוך: בתי הספר של החופש הגדול יישארו פתוחים?
בהמשך היום, ראש הממשלה והשרים להכריע גם בסוגיית מערכת החינוך: האם בתי הספר של החופש הגדול ימשיכו לפעול או שייסגרו כחלק מהמאמץ הלאומי לבלימת התפשטות נגיף הקורונה?
על פי נתוני משרד הבריאות שנחשפו אתמול (ראשון) בוועדת הקורונה, בשבוע שעבר אירעו 210 הידבקויות במוסדות חינוך. הדוח של משרד הבריאות שהוצג לח"כים התייחס גם למקרי ההדבקה כתוצאה מפתיחת מערכת החינוך מתחילת חודש יוני, ולפיו זוהו 8,728 מקרים בקרב הגילים 0 עד 18 מאז פתיחת מערכת החינוך המחודשת.
הקבוצה הגדולה ביותר מתוך חתך אוכלוסייה זה היא בני ובנות 15 עד 18 – 2,937, כשליש מכל קבוצת הגיל. במקום השני נמצאת קבוצת בני ובנות 6 עד 11 – 2,549 מקרים שהם כ-29%. אחריהם נמצאת קבוצת הגיל של בני ובנות 12 עד 14 – 1,702 מקרים, שהם כ-19%. בקבוצת הילדים הקטנים והפעוטות (5-0) התגלו 1,540 מקרים, שהם כ-17%.