סערת אישורי הכניסה לארץ: אלפי הישראלים שלא ראו את בני זוגם הזרים במשך חודשים ארוכים מוחים על ההחלטה לאשר את כניסתם של כ-17,000 סטודנטים ותלמידי ישיבה לישראל. היום (שלישי) כמה מהם סיפרו ל-N12 על התחושות הקשות, על הזעם ועל התסכול מכך שבזמן שמונעים מהיקרים להם לטוס לארץ מטעמי קורונה – יש כאלה שמורשים להיכנס. הערב חלקם מתכוונים למחות מול ביתו של שר החוץ אשכנזי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בשיא הגל הראשון, לפני יותר משלושה חודשים, הקימה פליאה קטנר, תושבת כפר סבא בת 35, את קבוצת הפייסבוק "משפחות רוצות להתאחד", עבור אלה שמנסים להביא את יקיריהם ארצה. היום חברים בקבוצה יותר מ-1,500 אנשים. קטנר נמצאת בזוגיות עם אריק, אזרח שוודי שכעת לא מורשה להיכנס לישראל. בימים כתיקונם הם היו מבלים שבועיים יחד בכל חודש, אך מאז תחילת המשבר הבריאותי לא נפגשו.

"אני לא יודעת מתי נתראה שוב", אמרה קטנר, "אנחנו מתמודדים באמצעות שיחות טלפון ושיחות וידאו והרבה התכתבויות על כל דבר קטן שקורה בחיים שלנו. בימים האלו יש יותר פנאי ולמרות שאנחנו בדרך כלל לא טיפוסים מאוד רומנטיים, צורך השעה מחייב אותנו להשקיע בזה יותר".

פליאה קטנר ובן זוגה השוודי אריק
פליאה קטנר ובן זוגה השוודי אריק

"עיני לא צרה באף אחד", הוסיפה קטנר בהתייחס לאישור הכניסה לסטודנטים ולתלמידי הישיבות, "אבל אם נתנו להם שייתנו גם לנו. אין כל כך הרבה זוגות ומשפחות כאלו ולא נציף את ישראל. המדינה שומרת על הזכות של אזרחים זרים ללמוד פה, אבל מה עם הזכות של אזרחי ישראל למשפחה, לקחו מאיתנו את המשפחה שלנו".

"מתסכל אותי שהמדינה שתרמתי לה גורמת לי להרגיש לא שייכת"

מעיין צוק רן

 

מעיין צוק-רן, תושבת מבשרת בת 27 מאורסת לבנג'מין, אזרח גרמני המתגורר שם. "מאוד קשה לי בלעדיו, זה כאילו לקחו חצי ממני", שיתפה. "אני מסיימת תואר באקדמיה למוסיקה, הרבה בזכות התמיכה שלו אבל הוא לא יכול היה לבוא להופעות הסיום שלי כי השמיים נסגרו. בחצי השנה האחרונה היינו אמורים להיפגש שלוש או ארבע פעמים וזה לא התאפשר".

"קיווינו להיפגש לפחות לכמה ימים אך נתקלנו בחומה אטומה", תיארה צוק-רן. "מתסכל אותי שהמדינה ששירתי בצבא שלה, תרמתי לה ואני חייה בה, גורמת לי להרגיש שאני לא שייכת. אני שמחה עבור מי שנותנים להם להיכנס אבל לנו יש סיבה לא פחות טובה".

מעיין צוק ובן זוגה הגרמני בנג'מין
מעיין צוק ובן זוגה הגרמני בנג'מין

מארק, בן זוגה מזה כמעט ארבע שנים של עו"ד דנה פולניצר, תושבת עמק יזרעאל בת 42, הוא הולנדי. "היינו נפגשים לכמה ימים מדי חודש. הוא היה נוסע אלי ואני אליו לסירוגין", אמרה פולניצר. "הכרנו כשעבד כאן בחברה ישראלית ומאז הוא הפך לחלק מהמשפחה שלי, של הילדים שלי של ההורים שלי. במאי עוד התאפשר לי לנסוע אליו ואז לחזור לבידוד בישראל אבל מאז לא נפגשנו. אני אדם חזק ובכל זאת זו תקופה קשה, זה קושי נפשי יום יומי שלוקחים חלק מהמשפחה שלך".

"אני רוצה לראות אותו, הילדים רוצים לראות אותו ואני לא מבינה למה לא", המשיכה. "כמו שאני נכנסתי לבידוד גם הוא יחתום על כל המסמכים וייכנס לבידוד. ההבדל היחיד בינו ובין מי שהממשלה אישרה הם אתמול להיכנס זה שבן הזוג שלי הוא לא יהודי והם כן, זה הדבר היחיד שאני רואה פה. לו יש משפחה בארץ, הוא לא מתכוון לטייל בשום מקום ורוצה רק להיות איתנו".

הילה נחמני, בת 43, מתגוררת באנטוורפן שבבלגיה יחד עם בן זוגה רובין בריכמנס ושני ילדיהם. לליבי בת השנתיים וחצי יש אזרחות ישראלית אבל לאדם בן חמישה החודשים טרם הספיקו להוציא. "אחי מתחתן בעוד שבוע אבל הליכי הרישום של הבן שלי של בעלי לוקחים הרבה זמן", סיפרה הילה. "יש קושי לרשום את רובין כאבא של אדם בישראל. העברנו את כל המסמכים לשגרירות לגבי רובין וכעת אנחנו מכינים את אלו שעבור אדם אבל כרגע לא נראה שנצליח להגיע לחתונה".

גבי אשכנזי (צילום: Miriam AlsterFlash90)
הערב תתקיים הפגנה מול ביתו. שר החוץ גבי אשכנזי | צילום: Miriam AlsterFlash90

על פי הנחיות משרד הפנים הכניסה לארץ היום מותרת לבני זוג זרים של תושבי ישראל, רק אם הם נשואים לתושב הישראלי וביקרו בארץ בשנים האחרונות או נמצאים בתהליכי התאזרחות. על רקע הקושי הזה קטנר וצוק-רם מובילות יחד עם ישראלים אחרים מחאה מול ביתו של שר החוץ גבי אשכנזי הערב. המחאה תערך בגינת גיבורי ישראל מול ביתו ובמסגרתה כל אחד ישב לפיקניק לבד כשבן זוגו בזום, על מנת לבטא את המצוקה. כמו כן בני הזוג המתגוררים בישראל גייסו כבר 30,000 שקלים למאבק משפטי ומתכוונים להגיש בקרוב עתירה לבג"ץ בעניין.