ברקע העלייה המשמעותית בתחלואה בנגיף הקורונה בימים האחרונים לצד החזרה לשגרה ופתיחת בתי המלון ומקומות הבילוי, עשרה חולי קורונה התגלו באחד מבתי המלון הגדולים והפופולריים באילת, קלאב הוטל. מדובר בעובדי בית המלון שלטענת ההנהלה, לא באו במגע עם האורחים ששהו בו באותם ימים.
"אין לנו אינפורמציה על אורח שהיה בקלאב הוטל ונדבק. האורחים לא נדבקו", טען ד"ר רוני פיבקו, יושב ראש רשת קלאב הוטל ב"חדשות הבוקר", "עשרת הנדבקים הם מנקי חדרים אבל הם עושים זאת אחרי שהאורחים עוזבים, אחרי הצ'ק אאוט. אחרי שהם מנקים את החדר, החדר עובר ריסוס וחיטוי מוחלט. ככלל, החדרנים עובדי משק הבית לא נכנסים לחדרים כשיש אורחים. הם עובדים עם כפפות, מסיכות ואלכוג'ל".
לדברי פיבקו, בשלב זה לא ידוע מהו מקור ההתפרצות: "כנראה בעיר, אבל אין לנו מושג. מדובר בעובדים זרים, אין לנו ישראלים כי הם לא רוצים לעבוד במשק בית. העובדים הזרים באים בקבוצות, לדוגמה קבוצת ההודים וקבוצת האוקראינים. העובדים האלה בפירוש לא מתקרבים לאורחים, הם נמצאים בחדר כשהוא ריק. לכן, אין שום סיכוי שהם ידביקו את האורחים".
איך גיליתם על ההתפרצות אצלכם?
"עובד אחד לא הרגיש טוב, הלך להיבדק בקופת חולים לאומית שם הם מבוטחים, חזר ואמר שיש לו קורונה. בודדנו את כל הצוות, את הקבוצה שלו ואת כל אלה שהוא נדרש איתם במגע ושלחנו אותם לבית חולים".
אתם חווים ביטולים בעקבות המקרה?
"הביטולים הם בשוליים, על כל ביטול באים חמישה חדשים. אנחנו מלאים, זאת האינדיקציה. בסופי שבוע פתחנו 500 מתוך ה-700 סוויטות כי אין לנו עובדים. אנחנו מלאים בקיץ, ביולי 85%, אוגוסט כבר 90%. האורחים מצביעים ברגליים ובאים אלינו. לפני הקורונה השקענו למעלה מ-100 מיליון שקלים בשיפור המלון, קיבלנו את הדרגה הכי גבוהה - חמישה כוכבים סופירייר, והקורונה באה וחתכה אותנו לגמרי".
יש תלונות על כך שהבופה בוטל.
"החלטנו כמניעת התקהלות והתו הסגול שלא לעשות בופה. כל אורח בא ולוקח לחדר ארוחה ארוזה בסלסלה גדולה שיש בה הכל. בסוויטות שלנו יש פינת אוכל, מרפסת ומטבחון, אז אפשר לשבת בחדר ולאכול. האורחים מבינים את זה".