מיזם "אוויר לנשימה": בעקבות המשך העלייה הצפויה במספר המונשמים שחלו בקורונה, בצה"ל יצאו במהלך יחד עם בית החולים שיבא תל השומר במטרה למצות את היכולות הטכנולוגיות לטובת הגדלת מספר מכונות ההנשמה בישראל, שישמשו את מערכת הבריאות למאבק בנגיף. המיזם המשותף שהושק היום (חמישי) מגייס את יחידה 81 לפיתוח המיוחד במטרה להציל חיי חולים במצב קשה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המהלך יצא לפועל לפני ארבעה שבועות, עם תחילת ההתפרצות הרחבה של הנגיף בישראל. המיזם, שזכה לשם "אוויר לנשימה", מובל במקביל על ידי הצבא בהיבט הטכנולוגי, ועל ידי בית החולים שיבא תל השומר בהיבט הבריאותי.
מי שנבחרו להוביל את המיזם, שזכה לשם "אוויר לנשימה", הם רס"ן ס' מטעם צה"ל וד"ר עמית זבתני מטעם בית החולים. היוזמה יצאה לדרך לפני 4 שבועות, ומאז התבצע ניסוי מוצלח של התכנית. כבר ביום ראשון הקרוב יועברו למערכת הבריאות 100 ערכות הנשמה ראשונות, ועוד מאות יועברו בהמשך.
כחלק מהמיזם, הצוותים הופכים מכשירי עזר נשימתיים שיש לאנשים פרטיים, כמו מכשירי סיפאפ (CPAP), והופכים אותם למכשירי הנשמה. "עבדנו מסביב לשעון ומגיעים עכשיו לפתרון", אמר ד"ר זבתני. "אנחנו מרגישים בנוח להשתמש בהם בעת הצורך, כדי להנשים חולה קורונה באופן ייעודי".
עוד סיפר ד"ר זבתני על פיתוח מיוחד של מוניטור, שנרשם עליו פטנט, המעניק לצוות המטפל את כלל הנתונים הדרושים על מצב החולה, כמו לחץ סטורציה, בדיקת פליטת מזהמים לחלל האוויר והעברת מידע לאחור. "אפשר להפוך הרבה מכונות הנשמה ישנות שיש ברשות משרד הבריאות לכאלה שיתאימו לטיפול מתקדם, חדשני ומקוון. כרגע משרד הבריאות ביקש אלף כאלה", ציין זבתני. "סיימנו בדיקות במדמה (סימולטור) בשיבא וזה עובד טוב – יכול להנשים ולנטר חולים במצב קשה".