אזור אדום? התושבים לא מתרגשים ומבולבלים: פחות מיממה אחרי שקבינט הקורונה הטיל הגבלות וסגרים "נושמים" על מספר שכונות ברחבי הארץ, בהם גם שכונת עג'מי ביפו, סיירנו היום (חמישי) בשכונה בה חיים ערבים, יהודים ונוצרים זה לצד זה, ושמענו את קולות התושבים שלא מרגישים שהשכונה בה הם גרים מוכת קורונה - ומספרים שהם מבולבלים מההנחיות והמגבלות השונות. הערב (חמישי) החליטו השרים שלא להטיל סגר על השכונה, מכיוון שמצב התחלואה בה פחות גרוע מרהט ומערערה שבנגב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

איברהים, האימאם של המסגד בשכונת עג'מי, סיפר: "כל ההחלטות של הממשלה ושל השרים לא כל כך ברורות. הם התחילו לפתוח בחזרה בצורה לא הגיונית וכל ההחלטות לא כל כך מובנות". איברהים הוסיף: "משאירים לאנשים לסמוך על עצמם ולהחליט לבד. כל הבלגן נוצר בגלל החלטות שגויות ואכיפה לא נכונה. גם הסגר נקודתית לדעתי לא יעזור כי אם אנשים ייצאו מפה לעבודה שלהם, מחוץ לשכונה הם יתערבבו עם יתר החברה ולצערי זה לא הפתרון. הם צריכים לשקול פתרונות שיעצרו את ההתפשטות הזו בכל המדינה". 

_OBJ

"אנחנו מדברים על העניין הזה בכל יום, ביום שישי אני אקפיד על האזהרות בסוף התפילות, אבל כשאתה נותן לאנשים שחרור ונותן להם שיקול דעת עצמאי - זה מכניס אותך למצב שהמציאות שונה מהדיבורים של הממשלה", אמר. "לנו יותר קשה להסביר את זה לאנשים. יש משהו בעייתי בהחלטות. האכיפה לא בוצעה נכון וצריך לבדוק את זה ולעשות שיקול דעת שהוא לא רק כלכלי. סגר יעזור קצת - אבל לא יפתור את הבעיה".

עטאש איסמעיל, תושב השכונה, הסתובב ללא מסכה על פניו ובשיחה עם N12 אמר: "כשאני בתוך המסגד או בציבור אז אני עם מסכה, אבל בחוץ אני לא צריך מסכה. אני לא חושש מקורונה". עוד הוא הוסיף: "מקבלי ההחלטות לא יודעים מה לעשות - פעם עם מסכה, פעם בלי. אין קורונה, כלומר יש נגיף - אבל לא צריך להשבית את המדינה וצריך שהדברים יהיו ברורים - ההנחיות לא ברורות. לפי דעתי סגר לא צריך לעשות". 

_OBJ

חד'רה, בעלת מסעדת הדגים "עומר על הים", סיפרה: "אנחנו מרוצים פה ולא מרגישים שיש בעיה. יש פה דו קיום ובנוגע לקורונה אנחנו לא מרגישים את זה - כי זו שמועה". לטענתה, הסגר שהטיל קבינט הקורונה נועד לפגוע להם בפרנסה: "אם צריך לשמור ולהקפיד על הנחיות משרד הבריאות - נשמור, אבל אנחנו לא מרגישים שיש סגר או קורונה".

"לא הייתה פה אכיפה של המשטרה לאורך כל הזמן של ההגבלות ולא עכשיו", הוסיפה חד'רה. "אנחנו שומרים ואם העירייה או משרד הבריאות יגיעו לבדוק אותנו, אנחנו מסודרים כי אנחנו מקפידים על הנהלים". 

עג'מי לא לבד: האזורים האדומים בתל אביב 

השכונות המרכזיות בהן קיים ריכוז החולים החדשים הגדול ביותר בתל אביב: מרכז יפו, עג'מי, גבעת העלייה, שכונת התקווה, שוק לוינסקי ומתחם התחנה המרכזית. המשותף לכולן: מדובר בשכונות צפופות, שם הסיכון להתפשטות מהירה של המגפה נחשב גבוה יותר.

 
מניתוח מקרי ההדבקה שידוע היכן התרחשו, נמצא כי הרוב המכריע של הנדבקים – 73% - נחשפו לנגיף ככל הנראה בבית/ במשפחה, 10% נחשפו לחולה במגורים משותפים, 9% במוסד לימודי, 5% נחשפו ככל הנראה לחולה באירוע/ בבילוי משותף ו-3% במקום העבודה.