שעות לאחר שעלה היום (שישי) ל-13 מספר המתים מקורונה בבית האבות משען בבאר שבע, המשטרה הודיעה שפתחה בחקירת תלונות המשפחות שטוענות לרשלנות רפואית. כוונות המשפחות לתבוע את הנהלת החברה ואת משרד הבריאות פורסמה לראשונה בשבוע שעבר בחדשות 12.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
היום נפטרה אמיליה וינשטיין בת ה-82, הדיירת ה-13 שהלכה לעולמה לאחר שנדבקה בנגיף. היא פונתה ממבית האבות "משען" למרכז הגריאטרי "דורות" בנתניה ומשם לבית החולים לניאדו בעיר, שם נקבע הערב מותה. בנה איגור אמר: "היא הייתה במשען כחודש, רק נכנסה, כאילו שמתי אותה בקבר בידיים שלי, בהתחלה במשען לא דיברו איתנו, לקחו את הטלפונים מההורים, מדובר ברשלנות של משרד הבריאות שלא עשו בדיקות, יש משרד בריאות ללא בריאות, ליצמן לא פעל נכון, הם היו צריכים לעשות בדיקות יותר מהר". הבן סיפר כי אימו עלתה לארץ בשנת 1997 והתגוררה בנתיבות.
לחדשות 12 נודע בשבוע שעבר, שמספר המתים במשען עוד עמד על חמישה, כי קרובי המשפחות של הנפטרים מתכוונים להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית נגד הנהלת החברה ונגד משרד הבריאות. התביעה, שמובילים עורכי הדין חיה ודוד מנע, כוללת קרובי משפחה של אחד הנפטרים וקרובים של נפטרים נוספים צפויים להצטרף אליה.
לטענת בני המשפחות, התביעה תוגש בגין הזנחת הדיירים בבית האבות - מה שלטענתם הוביל לכך שנדבקו בנגיף הקורונה. הם טוענים שהצוות הרפואי ואנשי משרד הבריאות לא בדקו, לא בודדו, לא הפרידו ולא איבחנו את החולים הראשונים שהתלוננו על כאבים וחום, זאת תוך זלזול בטענות הקשישים ובני משפחותיהם - ובניגוד להנחיות.
במעשיהם אלו, כך על פי התביעה המתגבשת, נגרמו התוצאות הקשות ונדבקו גם דיירים ואנשי צוות נוספים. בנוסף נטען כי אנשי הצוות הרפואי במקום לא התייעצו עם גורמי רפואה נוספים בתחילת המשבר - ולא בוצעו בדיקות קורונה לדיירים קשישים ואנשי צוות שגילו תסמינים - בניגוד להנחיות.
במשען דחו גם את טענות המשפחה, ומסרו בתגובה לפרסום בחדשות 12 על הכוונה לתבוע אותם כי "הצוות הרפואי של משען מבצע במדויק את הנחיות משרד הבריאות. אנשי המשרד הם שמחליטים מתי ואילו בדיקות לבצע, את מי לבודד, ואת מי להעביר למוסד אחר ואת מי לאשפז. מראשית המשבר קרא מנכ"ל משען להרחיב את הבדיקות לכלל הדיירים אולם משרד הבריאות, לצערנו, השתהה בקבלת ההחלטה וביישומה".
"אנו חווים כעת את התוצאות של העניין. בנוסף קראנו למשרד הביטחון לסייע בטיפול בדיירים מאחר וחלק ארי של הצוות במקום נידבק ובודד. אנו מקווים שצה"ל יתגבר את הצוות הסיעודי בשבוע הבא. אנו דורשים ממשרד הבריאות ומשרד הביטחון לקחת אחריות על גורלם של האוכלוסייה המבוגרת הנמצאת בבתי הדיור המוגן", הוסיפו במשען.