הגנים לא ייפתחו? בסביבת מקבלי ההחלטות חוששים שהיציאה מהסגר מהירה מדי ושאולי יש מקום להאט את הקצב - כך פורסם אמש (רביעי) במהדורה המרכזית. ממצאים ראשונים מדוח מכון גרטנר שבחן את אופן ההדבקה בקרב ילדים הראה שילדים נדבקים ומדבקים בקורונה. התמונה המלאה תפורסם היום. חלק מגורמי המקצוע ימליצו לראש הממשלה נתניהו על פתיחה מדורגת יותר של מערכת החינוך, כשבשלב הראשון ייפתחו רק כיתות א'-ג' - ללא הגנים, זאת מכיוון שבבתי הספר יש יכולת התארגנות טובה יותר לכללי היגיינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לצד זאת, במשרד החינוך נערכים בכל הכוח לפתוח את מוסדות החינוך לפי המתווה שגובש כבר ביום ראשון הקרוב, אך ישנן סוגיות שנמצאות במחלוקת: ראשי הגנים הפרטים ומעונות היום מאיימים בשביתה החל מיום ראשון, בעיקר מטעמים כלכליים ובריאותיים. כמו כן, אין עדיין מתווה לפתיחת צהרונים שבלעדיהם לא ניתן לפתוח את המשק. כמו כן, במשרד החינוך נלחמים על כך שמסגרות החינוך המיוחד ייפתחו באופן מלא, אך עדיין אין אישור ממשרד הבריאות.
לא ברור אם ומורות שסובלים ממחלות רקע יורשו לחזור ללמד. באשר למרתוני הבגרויות, עדיין לא ברור אם יאשרו לתלמידי י"א-י"ב להגיע לבתי הספר. ביום שישי יתקיים דיון בראשות ראש הממשלה שיכריע אם לפתוח את מערכת החינוך כבר ביום ראשון.
מתווה משרד החינוך לחידוש הלימודים
לפי מתווה משרד החינוך לחידוש הלימודים בשלב הראשון, ביום ראשון הגנים, מעונות היום וכיתות א'-ג' ישובו ללימודים. הכיתות והגנים יפוצלו לשתי קבוצות קבועות עם צוות קבוע, כשהלימודים לא בהכרח יתקיימו בכל ימות השבוע. באשר לגני הילדים, כל קבוצה תלמד חצי שבוע בגן וחצי שבוע מרחוק. קבוצה שתגיע ליום לימודים תחולק לשתי קבוצות בתוך הגן, כך שכל קבוצה תכלול בממוצע עד 8 ילדים.
כמו כן, נבחנת אפשרות להפעלת הצהרונים באותה מתכונת עד השעה 16:00 - כשהצהרון יכלול עד 15 ילדים. טרם התקבלה החלטה בנושא. בכל כיתה בשכבות א'-ג' ילמדו 15 תלמידים בממוצע. לצורך פיצול הכיתות, בתי הספר ישתמשו בכיתות הפנויות של שכבות ד'-ו' שנשארות בבית.
לפי המתווה, יתקיימו הפסקות בשעות שונות כדי למנוע מפגשים בחצרות וחשיפה נוספת. תלמידי כיתות ד'-ח' יישארו ללמוד מרחוק בימים א'-ה'. תלמידי חטיבות הביניים וכיתות י'-י"ב ימשיכו גם הם ללמוד מרחוק במתכונת הנוכחית.
מרתונים של הכנה לבגרויות, כך על פי המתווה, ייעשו בקבוצות של עד 10 תלמידים - אך, כאמור, לא ברור אם יאשרו לתלמידי התיכונים להגיע לבתי הספר. בנוסף, הוחלט כי בחינות הבגרות יתקיימו בחודשים יוני-יולי, בקבוצות של עד 15 תלמידים.
כדי להגדיל את מספר קבוצות הלימוד, תיבדק אפשרות לגייס סטודנטים להוראה ולשלב אותם בצוותים החינוכיים. במקביל, שר הפנים והמל"ל יסכמו את המתכונת ביחס ליישובים המוגדרים "אדומים", שבהם אחוזי התחלואה וההידבקות גבוהים.