הנדר של אפרים: ניצול השואה אפרים בן אברהם אמנם כבר בן 84, אך מתנדב באופן קבוע כבר 17 שנה לעזור לניצולי שואה אחרים. אחרי שאיבד את כל משפחתו במלחמה והיה היחיד שניצל הוא נדר נדר לעזור ולהציל כל יהודי עד יומו האחרון. מדי שבוע הוא מתנדב בארגון "פתחון לב" ומחלק סלי מזון לעשרות ניצולי שואה: "אני עושה זאת באהבה, בשמחה ומכל הלב".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
השבוע הוא קיבל את "אות פתחון לב", תעודת הוקרה על פעילותו במסגרת ארגון "פתחון לב" שם התנדב פעמיים בשבוע בחלוקת סלי מזון לניצולים. בחודש האחרון, לאור המצב, אפרים לא יוצא מהבית ולכן הטקס נערך באמצעות יישומון "זום" ואת התעודה קיבל ממתנדב שהגיע לביתו שבצפת.
אפרים נולד בעיירה קטנה ברומניה וכשהיה בן 9 איבד את כל משפחתו ושרד לבדו את השואה. שניות לפני שירו ביקיריו ובתושבי הכפר שבו גר, משך אותו אחיו שנהרג לבור בעודו בחיים - וכך ניצל אפרים כשהעמיד פני מת. לאחר מכן, הגיעו פרטיזנים וסייעו לו לצאת החוצה. הפרטיזן שמשך אותו מהבור היה יהודי. במשך שנה וחצי התלווה אפרים אל הפרטיזנים ולאור מה שעבר וראה הוא נדר נדר לעזור ולהציל כל יהודי עד יומו האחרון.
במסגרת פעילותו בארגון מחלק אפרים מדי שבוע 20 סלי מזון - לניצולי שואה בלבד. המשמעות היא שעד היום הוא חילק יותר מ-16 אלף סלים. בכל פעם שהוא מגיע לביתו של ניצול שואה, מספר אפרים, הוא מתעקש להיכנס פנימה, לדבר עמו ולהפיג את בדידותו. "בעקבות מה שעברתי נדרתי נדר לעזור לכל ניצולי השואה", הוא מדגיש. "בזכות ארגון 'פתחון לב' אני יכול לעזור להם ולהביא להם סלי מזון. אני עושה זאת באהבה, בשמחה ומכל הלב".
אלי כהן, מנכ"ל ארגון "פתחון לב", בירך את אפרים על קבלת האות: "אפרים לוקח על עצמו לעזור לאנשים הללו ולתת להם מענה למשהו שהוא ממש בסיסי. אני פוגש רבים מהניצולים והם שואלים איך גם כאן, בישראל, נותנים להם להישאר רעבים. לא נותר לנו אלא להצדיע לאדם כמו אפרים. הוא אומר לנו תודה שאנחנו כאן ואנחנו אומרים לו תודה על שנתן לנו את הזכות להיות כאן בשבילו".
מתחילת משבר הקורונה, וגם בימים אלה ממש, פועל ארגון "פתחון לב" ללא הפסקה בשיתוף פעולה עם פיקוד העורף והחברה האזרחית. במקביל, בארגון מקיימים גם פעילויות נוספות יחד עם משרדי הרווחה והבריאות כדי לסייע למשפחות עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים. מדי חודש מסייעים ב"פתחון לב" ל-6,000 משפחות ומדי פסח לעשרת אלפים משפחות. בפסח הנוכחי שברו בארגון שיא וסייעו עד כה ל-40 אלף משפחות.
לסיוע בהתנדבות או בתרומות סל מזון לניצולי שואה, לחצו כאן או חייגו 5068*.