אחרי שמאות בני אדם הפגינו נגדו ואלפים הציעו לתקנו - הקבינט המיוחד לענייני הקורונה צפוי להתכנס היום (שני) ולדון בחוק לשעת חירום, חוק שמעניק סמכויות נרחבות לממשלה ולמשטרה. בישיבת הממשלה אתמול, התגלעו מחלוקות רבות לגבי החוק שזכה לכינוי "חוק הקורונה". בנוסף, השרים והגורמים המקצועיים ידונו בשאלה האם להחזיר את מערכת החינוך לשאלת הקפסולות, מה לעשות בנושא התחבורה הציבורית ומה יעלה בגורל אולמות האירועים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הדיון הבוקר צפוי לעסוק בשתי סוגיות מרכזיות - הראשונה היא מערכת החינוך לגביה עומדת השאלה האם להחזיר את המערכת לשיטת הקפסולות. שר החינוך החדש, יואב גלנט, כבר העניק יותר סמכויות לראשי הערים והרשויות בדבר ההחלטה האם ללכת באופן עצמאי לשיטת הקפסולות או לא. כעת, נבדקת האפשרות לבצע החלטה גורפת בעניין זה.
הסוגייה השנייה בה הדיון יעסוק הבוקר היא סוגיית התחבורה הציבורית ובפרט חזרתה לפעילות של רכבת ישראל, חזרה שהייתה אמורה לקרות היום ונדחתה. כעת עומדת השאלה האם הרכבת תחזור לפעילות ובאילו תנאים? מתווה הרכבת האחרון שסוכם אומר כי על האזרחים להזמין כרטיס מראש באפליקצייה ייעודית וגם אז הכרטיסים יוגבלו עד ל-650 איש לרכבת אחת.
בשל התחלואה הגבוהה בימים האחרונים והחשש מגל שני, עולה כעת גם השאלה האם לשנות את המדיניות קדימה. ב-14.6 היו צפויים להיפתח אולמות האירועים, אולם ההחלטה הזו כעת עומדת בסימן שאלה. אם אכן יידחו את פתיחתם של אולמות האירועים, סביר שזה ישליך גם על חזרתם לשגרה של אירועי התרבות והספורט. המשמעות האמיתית היא שמאות אלפי בעלי עסקים ואזרחים יימצאו את עצמם מחוסרי עבודה במשך זמן חסר תקדים, שמסכן את המשק הישראלי, ענפים שלמים עלולים לקרוס.
נכון להבוקר, 277 תלמידים וילדי גן ו-78 מורים נדבקו בנגיף הקורונה בסך הכל. בעקבות זאת, נסגרו 78 בתי ספר ברחבי הארץ, למרות שהמספר נראה גבוה, מדובר באחוז קטן מכלל מערכת החינוך. 111 נדבקים חדשים נרשמו ביממה האחרונה כאשר העלייה הגבוהה ביותר נרשמה בתל אביב עם 46 נדבקים חדשים, ירושלים מיד אחריה עם 37 נדבקים. מספר הנדבקים גדל כל יום ועלול להגיע למספר הרף שהציב ראש הממשלה - 250 נדבקים ביום, מצב שבו הצהיר כי יבטל חלק מההקלות שכבר אושרו ומתקיימות היום.