הצצה לעתיד של עולם הרפואה: הטכנולוגיה הרפואית עשתה קפיצת דרך בחודשים האחרונים. מגפת הקורונה אילצה אותנו לחשוב מחדש על התנהלות פשוטה ויום-יומית. זה נוגע גם לעולם הרפואה - החשש מהידבקות, המחסור במכונות הנשמה והריחוק מבני המשפחה; כל אלה גרמו למהפכה טכנולוגית בקשר שבין מטפל למטופל.

 לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

במרכז הרפואי שיבא בתל השומר בנו את חדר הרפואה של העתיד שישמש כמעבדת ניסויים שבוחנת טכנולוגיות שונות שיאפשרו לבצע בדיקות רבות ללא נוכחות רופא, אפילו בדיקות לב ומחלות נשימה.

ד"ר אייל צחמליכמן, סגן מנהל המרכז הרפואי שיבא לרפואה וחדשנות, סיפר שהקושי העיקרי הוא שילוב הטכנולוגיה במערכת. "שימוש בטכנולוגיה רפואית זה לא רק להמציא את הטכנולוגיה, זה לפעמים החלק הקל", אמר צחמליכמן והוסיף: "לפעמים החלק הקשה זה ההטמעה, אבל מבחינתנו זה החזון שאליו אנחנו רוצים לדחוף".

אחת המערכות החדשות יכולה לזהות פנים של אדם שנדבק, למשל בקורונה. לאחר מכן, המערכת תסרוק את כל מצלמות בית החולים, תאתר את המיקומים והשעות ומייד תשלח הודעה לכל מי שבא איתו במגע וצריך להיכנס לבידוד או לערוך בדיקות.

רביד סגל, מנהל הטכנולוגיות במרכז הישראלי לסימולציה רפואית, סיפר על הפיתוחים: "יצרנו פה מיקרוקוסמוס של כל הטכנולוגיות שיכולנו בעצם לקחת, וגם השתמשו בהן בימי הקורונה".

כל הטכנולוגיות האלה ועוד רבות נוספות הן פני רפואת העתיד, רפואת הפוסט-קורונה. "כל הטכנולוגיות האלה מביאות אותנו לכך שהמטופל יכול לטפל בעצמו", סיכם שימי ארנסט מהמרכז הרפואי שיבא. "המטפל בצד השני, באזור הנקי, יכול לראות את המטופל, לקבל את הנתונים שלו, לתת לו הנחיות, ובכך לשפר בצורה דרמטית את איכות הטיפול, את חוויית המטופל ואת חוויית המטפל", הוסיף ארנסט.