אחרי עיכוב של כמה שבועות - הבדיקות הסרולוגיות, שאמורות לבדוק למי יש כבר נוגדנים לקורונה, צפויות להתחיל ביום שלישי הקרוב. תחילה צפויים לדגום את תושבי בני ברק ובהמשך יישובים אחרים. הבדיקות בתוקף עד תחילת יולי ולא ברור אם יספיקו להשתמש בכולן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
החודש פורסם כי במשרד הבריאות רכשו כבר 2 מיליון ערכות תמורת יותר ממאה מיליון שקלים - אלא שלמרות ההבטחות, הערכות הן ישבו במחסנים וגורמים בכירים במשרד סברו שהן יהפכו ללא שמישות כי תוקפן עומד לפוג. מכלל הבדיקות שנרכשו, הגיעו לישראל לפני כחודשיים רבע מיליון ערכות.
"זה כמו לזרוק מיליוני שקלים לפח", טען בכיר בניהול מערך הבדיקות. כשנשאלו על הנושא לפני כחודש, גורמים פנימיים במערכת הבריאות הסבירו שמשרד הבריאות החליט שהבדיקות לא מהימנות כמו שחשבו עד עתה.
אמש פורסם כי בדיונים אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו ובקבינט הקורונה המיוחד שהוקם, עלתה ההבנה שצריך להיכנס לשגרת קורונה בישראל, שנשענת על שלושה אלמנטים מרכזיים: אכיפה, בדיקות ויוזמה. הגדלת האכיפה הצפויה עתידה לכלול מתן סמכויות לפקחי העיריות לאכוף את הכללים, זאת למרות התנגדות חלק מראשי הערים. בנוסף, הכוונה היא להגדיל את מספרן ואת היקפן, אך בשלב זה לא ברור אם יש מספיק בדיקות.
עוד מסתמן כי יבוצעו בדיקות באופן מיידי בבתי ספר מיד לאחר שיתגלו בהם מקרי קורונה. גם בבתי החולים מתוכננות בדיקות יזומות לצוותים, אשר חשופים ממושכות לחולים - ויכולים להדביק אחרים בקלות. אוכלוסיית נבדקים נוספת צפוי להיות אוכלוסיית העובדים הזרים, שמבצע הבדיקות אצלם יחל החל היום. החלטה לגבי בדיקות בבתי אבות - תתקבל בהמשך השבוע בקבינט הקורונה.