פיתוח ישראלי חדש יגן על הרופאים מפני הידבקות בקורונה: מערכת ייחודית הנלבשת על ראשם של הצוותים הרפואיים באמצעות הזרמת אוויר באופן רצוף על פניהם, ובכך מגנה עליהם מפני הידבקות טיפתית, סופקה היום (שישי) לבית החולים רמב"ם בחיפה. פתרון המיגון החדש פותח במעבדות הטכניון בשיתוף אגף המחקר של בית החולים
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
צוותים רפואיים בישראל ובעולם טוענים כי המיגון הקיים אינו מספיק כדי להגן מפני הדבקה טיפתית, וריבוי השכבות שבו מעלה את טמפרטורת הגוף לרמת חום בלתי נסבלת, דבר שמקשה על הטיפול בחולים. תלונה נוספת שנשמעת היא שטמפרטורת החום הגבוהה מתחת לשכבות המיגון גורמת ליצירת אדים על משקפי המטפלים – מה שמקשה במיוחד על הראייה. הפיתוח החדש מנסה לתת מענה לשלוש הבעיות הללו.
"המערכת החדשה מזרימה אוויר מסונן מאזור המצח ומטה ויוצרת מעין 'וילון אוויר' המפריד בין הרופא המטפל ובין הסביבה העלולה להכיל את הנגיף", מסבירים ד"ר רונן זלץ, רופא בבית החולים רמב"ם, שהיה הראשון לנסות את המערכת במחלקת הקורונה ברמב"ם, ופרופ' עזרי טרזי מהטכניון. "האוויר מגיע ממפוח הצמוד למותניים, זורם בצינור העולה לאזור המצח ונפלט מחרירים במניפה ייעודית המקובעת למצח. במניפה יש חריץ שלתוכו נכנס שקף דק המהווה מסכת הגנה (משקף) המגנה על העובד מרסס העלול להכיל חיידקי קורונה".
כחלק מהפיתוח, בטכניון הסתמכו על מפוח האב"כ שקיים בפיקוד העורף, שאותו התאימו לצורכי הצוות הרפואי. "פיתחנו צינור דק וגמיש, מניפה קלה ומשקף דק וסוללה נטענת. כל החלקים במערכת הם פריטים קיימים, ואילו המניפה מיוצרת בטכניון במיוחד לצורך זה במדפסות תלת ממד", מספר פרופ' עזרי.
הפיתוח הוא תוצר של שיתוף פעולה בין חוקרי הטכניון לצוות הרפואי בבית החולים רמב"ם בחיפה. בעוד שמהנדסי וחוקרי הטכניון היו אמונים על הצד הטכני של הפיתוח, רופאי רמב"ם היו אחראיים על הניסוי בשדה הקליני. "בדקנו חמש גרסאות שונות ביום שני האחרון וביצענו מקצה שיפורים על מנת להתאים את המערכת לחולים ולעשות לה אופטימיזציה", אמר ד"ר אסף מילר, מנהל טיפול נמרץ פנימי וחבר בצוות ההכנה ל-COVID-19 של בית החולים.