בחודשים האחרונים התרגלנו לראות את מסכות הפנים שהפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף בארץ ובעולם. התחושה המציקה מאחורי האוזניים, הקושי לשבת איתן במשרד ולעטות אותן במשך שעות – כל אלו הופכים את שגרת החיים החדשה שסיגלנו לעצמנו לכזו שאינה פשוטה בכלל. לאור זאת, החלו לעלות תחליפים אפשריים למסכות המציקות – כשאחד מהם הוא מגן הפנים השקוף שהולך והופך לנפוץ יותר ויותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
למגן הפנים יש מספר יתרונות נוספים בהשוואה למסכה המסורתית שאליה התרגלנו. ראשית, קל יותר לתקשר בעת השימוש בו לאור העובדה שהפה לא מכוסה. בנוסף לכך, את מגני הפלסטיק אפשר לחטא באמצעות מגבוני אלכוהול או באמצעות מים וסבון - כך שניתן להשתמש בהם שוב ושוב מבלי לקנות חדש.
למרות היתרונות הללו, ישנם שטוענים שמגן הפנים אולי נוח, אבל לא אפקטיבי במניעת הדבקה באותה המידה כמו מסכת הפנים. "בולשיט, זה פשוט בולשיט", טוען פרופסור גבי ברבש, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות. "זה לא נותן הגנה עליהם – ולא נותן הגנה על אחרים".
צריך להבין, המטרה של מסכות הפנים ומגן הפנים מפלסטיק היא להגן עלינו מפני נתזים, שיעולים והתעטשויות של אנשים חולים. כך, בזמן שמסכת הפנים הרגילה מאוד אפקטיבית, מגן הפנים אינו אטום – וזאת בלשון המעטה. הקו הישיר בין מי שעוטה את המגן לבין מי שעומד מולו אכן נותר מוגן, אבל הרווחים מסביב לפנים חושפים אותנו להדבקה אפשרית ויותר חמור - חושפת אחרים אלינו במקרה שאנחנו חולים.
ועדיין, יש מי שמשווק בימים אלו את מגני הפנים כתחליף מוחלט למסכות המנתחים. למגני הפנים אכן יש יתרון אחד על המסכות: הוא מגן על העיניים שגם דרכן אפשר להידבק - אבל בסיכויים הרבה יותר נמוכים. כך שהדאגה לנוחות שלנו אולי חשובה, אבל במקרה של מגן הפנים מפלסטיק – היא ככל הנראה תבוא על חשבון הבריאות שלנו.