היום (חמישי) בשעה 15:00 יתכסו ראש הממשלה, השרים וראשי המשרדים במטרה לדון בהקלות למשק ובאסטרטגיית היציאה המדורגת אחרי חג פסח. סלע המחלוקת בין משרד האוצר והבריאות: מידת ההקלות בהן יש לנקוט ולאילו עסקים יש לאפשר לשוב לעבוד. במועצה לביטחון לאומי ובמשרד הבריאות מקווים להגיע לדיון עם הסכמות מראש, עם זאת סביר להניח שההחלטות יתקבלו רק במהלך סוף השבוע הקרוב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קיים פער גדול בגישות של משרד האוצר ומשרד הבריאות: במשרד האוצר דוגלים בהקלות רבות יותר על התעשייה, ולאפשר פתיחה של חנויות קטנות, דבר שגם יועצו של נתניהו אבי שמחון הביע בו תמיכה. במשרד הבריאות לעומת זאת מתנגדים נחרצות וחושבים שצריך בשלב זה רק להעלות את מספר העובדים במקומות עבודה.
נושא שנמצא בלב המחלוקת לקראת השבוע הבא הוא - אם ניתן יהיה לפתוח מספרות ומכוני קוסמטיקה. הגורמים הכלכליים בדיונים תומכים בפתיחה חלקית של אותם עסקים. הם חושבים שיש לאפשר זאת, אך תחת מגבלות של לבישת כפפות ומסיכות.
במשרד הבריאות מצד שני בינתיים מתנגדים – הם חושבים שמכוני יופי ומספרות לא מאפשרים כרגע את הריחוק שצריך בין אדם לאדם, ומחייבים קרבה גבוהה מדי בין אנשים. הדיון הזה דומה לדיון שהתקיים בתחילת ההגבלות בנוגע לשאלת המשלוחים מהמסעדות. באותה העת משרד הבריאות התנגד, אך בעקבות הפגיעה הכלכלית שהדבר היה גורר הוחלט לאפשר את זה.
מערכת החינוך: למרות הדיווחים על החזרת התלמידים בהדרגה – לכל גורמי המקצוע ברור שיהיה קשה לנקוט בצעד כזה בקרוב – אפילו לא במתכונת מצומצמת. אחד הפתרונות המידיים שייבחנו במהלך הדיון הוא לאפשר למשפחות לשמור יחד על הילדים במתכונת של עד 4 משפחות – בהרכבים קבועים. כלומר, בזמן שילדי 4 המשפחות יהיו בהשגחה של הורים מסוימים – יתר ההורים יוכלו לצאת לעבוד ולהתאוורר.
כשנגיף הקורונה התפרץ בישראל והמשבר החל – מתכונת דומה לזו כבה הייתה. אז משרד הבריאות אפשר לעד שתי משפחות קבועות לשמור יחד על הילדים. כעת, הרעיון הזה עולה שוב ומי שיצטרך להכריע בעניין הזה – הוא ראש הממשלה נתניהו.
הצעדים צפויים להתקיים בתחילת שבוע הבא, אך לא בהכרח ביום ראשון. יודגש כי במקביל לנקיטת צעדים מסוג זה יתקיימו בדיקות כדי לוודא שהדבר לא יביא לעלייה במספר הנדבקים, ושאין צורך לחזור אחורה ולהטיל הנחיות חדשות.