השבוע ראתה מיכל אנסקי את נמל תל אביב, במה שנראה כמו התחלה של חזרה לשגרה, לה כל כך חיכו בעלי העסקים במקום. "כל כך מרגש אותי לראות את הצבעים האלו עוד פעם", אמרה. השוק הפך בינתיים למתחם משלוחים, ובין המקומות שעברו שינוי של ממש בצל המשבר, נמצא גם דוכן ההרינג של שרי אנסקי – אמה של מיכל ואושיית אוכל בעצמה. נפגשנו עם מיכל ואימה לראיון משותף על משפחה, אוכל, עסקים - וקורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתחילת השבוע בשוק האוכל בתל אביב היה נראה שחוזרים לשגרה, אלא שלא כל הדוכנים עבדו, ואת החלל מילאו בעיקר המוכרים. בתקופה האחרונה השוק הפך למוקד משלוחים, הדוכן של אימה של מיכל, שרי, שהחליטה להעביר את העסק לבתה מיכל ולבעלה, אייל. "היה לי קשה בחודשיים האלה, הייתי בחרדות", סיפרה שרי אנסקי."הם לקחו את זה על עצמם ובמקום מסוים מאוד שמחתי - בזכות הילדים שלי אני אוכל לעשות עכשיו דברים אחרים עכשיו".
כשהקורונה פרצה לחיינו, נדרשה שרי להתרגל לטייטל החדש; "אוכלוסייה בסיכון". כדי להעביר את הזמן בבידוד היא מבשלת, והפעם להנאה. הרבה לפני שהשפים הפכו לסלבס, שרי אנסקי כבר הייתה אוטוריטה. "אני לא יכולה לשלוט במגפה, אני יכולה לשלוט בחומרי גלם - זה כוח".
בינתיים, למרות שניתן היה לחשוב שהמשבר הכלכלי פסח על מיכל אנסקי "המפורסמת", נראה שלא כך המצב. "כל העבודות שלי, הקמפיינים שהיו – הכל נגמר", סיפרה מיכל כשנשאלה על מצבה ומצב משפחתה לאור המשבר. "גם אנחנו הבנו שנצטרך להמציא את עצמנו מחדש בעת הזאת".
למרות זאת, בעלה של מיכל, אייל, בוחר להסתכל על המציאות באופן מעט שונה. "הבעיה האמיתית היא הפחד - ופחד זה תפיסה", סיפר. "זו שאלה איך אתה בוחר להסתכל על החיים - זו השקפת עולם בסופו של דבר". "זאת המחלה האמיתית", שיתפה מיכל. "תחושת הפחד. כולנו בתוך הספין הזה - יש פה הזדמנות ענקית להמציא את עצמנו מחדש".