שירות התעסוקה פרסם היום (ראשון) את נתוני האבטלה המעודכנים לחודש ומרץ, ומהם עולה כי העיר שנפגעה הכי קשה מהמשבר הכלכלי שנלווה לנגיף הקורונה - היא העיר אילת. כמעט 70% מעובדים בעיר פוטרו והגישו תביעות לדמי אבטלה. שיעור האבטלה בכל המשק בישראל נכון להבוקר הוא 25%, ומספר המובטלים הוא 1,050,000 איש.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מתחילת חודש מרץ ועד היום נרשמו 887,283 מובטלים חדשים - כ-89% מהם בחל"ת. עוד עולה מהדוח כי גידול דורשי העבודה בחודש האחרון הוא כ-6,000% - המהיר ביותר מאז קום המדינה. שירות התעסוקה תולה את הגידול המהיר בהחלטה לאפשר למעסיקים להוציא את עובדיהם לחל"ת ללא צורך בניצול מלוא ימי חופשה שצברו.
נתון מעניין נוסף שמדגישים בשירות התעסוקה הוא מה היה קורה אם כל העובדים שהוצאו לחל"ת יוחזרו לעבודתם. במקרה כזה, נכתב בדוח, היה שיעור דורשי העבודה מתוך כלל כוח העבודה עומד על 5.3% בלבד.
העיר אילת נפגשה באופן הכי קשה ממשבר הקורונה. שיעור דורשי העבודה בעיר קפץ מ-3.3% ל-69.3% בתוך חודש בלבד. אחרי אילת, נמצאת העיר ביתר עילית שעלתה מ-3.3% ל-52.1%, והעיר נצרת שעלתה מ-6.3% ל-46.6% - כל זאת בתוך חודש.
"בין אם תהיה חזרה איטית ומדודה לשגרה ובין אם תהיה מהירה יותר, יש לאמץ כלי מדיניות מקיפים להשבת כמה שיותר מהישראלים שהוצאו לחל"ת או פוטרו, לעבודה", הדגיש רמי גראור, מנכ"ל שירות התעסוקה. "עבור מובטלים שיתקשו לחזור לשוק, או קבוצות הסובלות מחסמים מרובים, יידרשו מאמצים משמעותיים לחיזוק הכישורים וההון האנושי".
עוד ציין גראור: "אנו בשירות התעסוקה, נערכים ליישום תוכניתנו המקיפה לשילוב מסיבי מחדש של הישראלים בשוק העבודה, שיפור מיומנויות והכשרות מקצועיות, בכדי להקל עליהם בהתמודדות. ברור גם שישנם ענפים שידרשו התייחסות מיוחדת בשל הפגיעה הדרמטית בהם (כמו תיירות - שבגלל המצב אנו רואים שאילת היא ממש עיר דורשת אבטלה – מסעדנות, מכירות ועוד). ככל שהחזרה לשגרה תהיה מהירה יותר, כך העובדים מקבוצות חלשות יישארו פחות מאחור במעבר לשוק העבודה העתידי".