אחד הכלים החשובים ביותר להערכת קצב התפשטות הנגיף בין אזורים שונים הוא מדד קצב הכפלת החולים, כלומר - בתוך כמה ימים מוכפל מספר החולים באזור מסוים. במדד זה ככל שהמספר גבוה יותר, כך קצב ההדבקה נמוך יותר והמצב טוב יותר. קצב הכפלת החולים בישראל אמנם ירד משלושה לשישה ימים ומספר החולים עומד כיום על 6,092, אך אם נשווה זאת לנתונים בריכוזיים החרדיים נקבל תמונת מצב מדאיגה עם קצב הדבקה איטלקי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הקצב הארצי שבו מספר הנדבקים מכפיל את עצמו עומד, כאמור, על שישה ימים. בבני ברק, לעומת זאת, קצב ההכפלה עומד על שלושה ימים ומספר החולים על 730. אם נסתכל על ריכוזים חרדיים אחרים, למשל ירושלים, נראה כי קצב ההכפלה עומד על ארבעה ימים ומספר החולים על 781.
הצפי: 30% מהחולים בישראל - בבני ברק בלבד
בבית שמש, ריכוז חרדי נוסף, קצב הכפלת מספר החולים עומד על שלושה ימים וישנם 95 נדבקים. גם במודיעין עילית המצב מדאיג: קצב ההכפלה עומד על יומיים-שלושה ומספר החולים על 64. מדובר בנתונים מדאיגים ומבהילים, אך ניתן להשתלט עליהם בנקיטת צעדים דרמטיים. ההערכה היא שבפסח יהיו בישראל עשרת אלפים חולים, מתוכם 3,000 תושבי בני ברק - כלומר 30% מהתחלואה בישראל בערב החג תהיה בעיר אחת.
התוצאה היא שמצד אחד אנחנו רואים קצב הכפלה ארצי שהואט, בעוד במוקדים החרדיים קצב ההכפלה עומד על יומיים-שלושה - קצב הדבקה זהה לזה שבאיטליה. המשמעות היא שיש ערים אחרות בארץ שבהן קצב ההכפלה עומד על 15-10 ימים - נתון מצוין שלצערנו מתאזן עם המספרים בריכוזי התחלואה.
מנתונים שנחשפו בתחילת השבוע במהדורה המרכזית עולה כי כמחצית מחולי הקורונה המאושפזים בשורת בתי חולים מרכזיים ברחבי הארץ הם חרדים. בבית החולים שניידר 50% מחולי הקורונה המאושפזים הם מהמגזר החרדי. בשיבא המטופלים החרדים מהווים 60% מהחולים בטיפול הנמרץ ו-50% מהמאושפזים ביתר המחלקות. בשערי צדק בירושלים 60-50% מהמאושפזים הם חרדים ובבית החולים הדסה כ-40%.