אם תהיתם לעצמכם מה קורה עם כל הבגדים והמכשירים שהזמנתם מחו"ל ושלא עברו את המכס, אז הנה לכם התשובה. עשרות טונות של מקררים, טלוויזיות, מחשבים, סיגריות, ביגוד, הנעלה ומוצרים שונים שישראלים הזמינו מחו"ל ולא עמדו בתקנות המכס, הושמדו השבוע באמצעות מגרסות.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר בשיתוף פעולה בין רשות המסים לחברת "אקולוגיה לקהילה מוגנת" וקבוצת מילניום, שמפסקות פתרונות אקולוגיים ולוגיסטיים. חלק מהמוצרים שנגרסו עוברים תהליך מחזור לטובת שימוש חוזר בהם. לפי נתוני חברת אקולוגיה לקהילה מוגנת, בכל שנה מושמדים כאלף טון של סחורות מוברחות שנתפסו במכס נמל אשדוד.
"כיוון שהמטרה היא שאותן סחורות לא יוכלו לשמש את רוכשיהן, אנחנו מוציאים אותן משימוש באמצעות מגרסות ענק שמותאמות לביצוע המשימה", ציין עמרי דה גרסיה, מנכ"ל החברה. "כמפעל שאחת ממטרותיו היא לספק פתרונות אקולוגיים, חלק מתוצרי הגריסה ממוחזרים לטובת שימוש חוזר".
המפעל, שמעסיק כ-80 אנשים עם מוגבלויות נפשיות ופיזיות, המשיך לעבוד גם בתקופת משבר הקורונה, כיוון שהוגדר כחיוני. לצד פעילות מחזור פסולת, המפעל גם עוסק בייצור, השמשה ומכירה של מחשבים מחודשים, במחירים "חברתיים". בתקופת משבר הקורונה המפעל סיפק מחשבים לתלמידי מערכת החינוך שנשארו בביתם, לעובדים שנאלצו לעבור מהבית, וגם כתרומות לתלמידים ומשפחות שאין ביכולתם לממן את עלויות של מחשב חדש.