האגודה למען הלהט"ב הגישה היום (ראשון) לנשיא המדינה את "המדד העירוני הגאה" שבדק את יחסן של 29 ערים ורשויות המקומיות ברחבי הארץ לקהילת הלהט"ב. המדד בדק כיצד העיריות תמכו וקידמו את צורכי הקהילה במרחב העירוני בשנה החולפת בחמש קטגוריות: רווחה, חינוך, תשתית, נראות ובטחון ותרבות. המדד הוגש בפתח חודש הגאווה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בין היתר, במדד העירוני הגאה נבדק האם העירייה ביצעה התאמה בטפסים העירוניים השונים עבור משפחות להט"ביות, האם קיים מענה טיפולי עבור להט"ב והאם עירייה תמכה או סירבה לתמוך באירוע הגאווה. מהאגודה למען הלהט"ב נמסר כי מטרת הפרויקט היא לחזק את שיתוף הפעולה מול הרשויות המקומיות, שכן יש להן השפעה ישירה על חייהם של חברי הקהילה הגאה.
הערים המצטיינות במדד
מנתוני המדד עולה כי עיריית תל אביב יפו נמצאת במקום הראשון ביחס ללהט"ב. העירייה מפעילה ומממנת את המרכז הגאה, שמוביל בתמיכתה מאות פעילויות, אירועים, פרויקטים קהילתיים, מקומות התנדבות ושירותים לכל הקשת הגאה. במקום השני ניצבת עיריית ראשון לציון. העירייה משתפת פעולה באופן מלא עם הקהילה הגאה בעיר, מפעילה שירותי רווחה, מענים ייחודים לקהילה והכשרות לצוותי חינוך בנושאי להט"ב. בשנה האחרונה יזמו בעירייה סדרת אירועי תרבות לקהילה ואת פורום המשפחות הגאות.
במקום השלישי ממוקמת עיריית גבעתיים שבנוסף למענים השוטפים, הוציאה את אמנת שוויון וסובלנות של העיר במטרה להבטיח את ביטחון חברי וחברות הקהילה בעיר. במקום הרביעי נמצאת עיריית רמת גן שמקדמת את צורכי הקהילה ברווחה ובחינוך ואף תלתה בשנה החולפת למעלה מ-100 דגלי גאווה, צבעה ספסלים ותמרורים בצבעי הגאווה והניפה את דגל הגאווה על תורן בניין העירייה, לקראת שבוע הגאווה בעיר.
במקומות החמישי עד העשירי נמצאות עיריות כפר סבא (המובילה בתחום החינוך), באר שבע, חיפה, רמת השרון, קריית ביאליק ורעננה. עיריית באר שבע שממוקמת במקום השישי, משתתפת במימון הבית הגאה בעיר, מימנה וארגנה את אירועי הגאווה וסייעה בארגון ומימון פרויקט הסברה על קהילת הטרנס.
תחתית הרשימה: ירושלים רק במקום ה-22
עיריית חיפה המוצבת במקום השביעי, מפעילה את המרכז הקהילתי הגאה של העיר – בית הקהילות. המרכז מספק שירותי תמיכה וטיפול, פנאי העצמה והנגשה לציבור הגאה ובני משפחותיהם בעיר. עיריית ירושלים ניצבת בדירוג התחתון של הרשימה, במקום ה-22 בלבד, המקום הנמוך ביותר לעיר גדולה. העירייה לא מקיימת פעילות מטעמה לציבור הלהט"בי בעיר. בתחתית הרשימה, במקומות 27-29, ממוקמות בת ים, פרדס חנה-כרכור ונהריה. יצוין כי עיריות אלו סירבו להגיב למדד.
נשיא המדינה רובי ריבלין אמר בתגובה לתוצאות המדד: "ראשי הרשויות הנמצאים כאן איתנו, מציינים שני הישגים עיקריים: ההישג הראשון הוא הציון הגבוה שקיבלו במדד העירוני הגאה, המעיד על עשייתם המשמעותית לטובת שיפור רווחת תושביהם מקרב קהילת הלהט"ב. ההישג השני, והחשוב לא פחות - הוא שעשייה זו נעשתה במסגרת קואליציונית רחבה".
יו"ר האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר, סיכמה: "בעידן שבו להט"בים מכל רחבי הארץ עדיין חווים להט"בופוביה, שנאה ואפליה רק בשל נטייתם המינית וזהותם המגדרית, עלינו לוודא שאור הגאווה והסובלנות יגיע לכל מקום ולכל מגזר. אנחנו שמחים על שיתוף הפעולה ההדוק עם הערים והרשויות המקומיות שקידמו את צרכי הקהילה הגאה ומודיעים שנמשיך להשמיע את קולנו בכל מקום בגאווה עד לשוויון זכויות מלא".