מנהיגים מרחבי העולם הכריזו בימים האחרונים על קיצוצים בשכרם מתוך הזדהות האזרחים ומצוקתם הגדולה בשל משבר הקורונה. בישראל, לעומת זאת, שכר חברי הכנסת והשרים ממשיך לעלות: רק לאחרונה עלה שכרם ב-3% נוספים. עצומה חדשה שנפתחה באמצעות האתר של ארגון "זזים - קהילה פועלת" קוראת להורדת משכורות המנהיגים לשכר המינימום לתקופה של חצי שנה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
יוזמי העצומה כתבו כי המנהיגים הבכירים הם היחידים שלא נפגעים ולא נושאים בנטל, והם קוראים לח"כים לתת דוגמא ולהזדהות עם הציבור. על העצומה חתמו כבר כ-17 אלף אזרחים, והיא מתחברת לפוסט ויראלי אחר באותו הנושא של קבוצת העצמאיים "אני שולמן" - שם מאות עצמאיים שרשרו בפוסט בפייסבוק את הטקסט הבא: "ל-120 חברי הכנסת, בתור המעסיקים שלכם אנחנו דורשים שתכריזו מיידית קיצוץ עצמי של 30% מהשכר שלכם". הם גם מציינים שחברי הכנסת נמצאים בשביתה איטלקית של שנה וחצי בגלל שלוש מערכות הבחירות שהתקיימו במדינה.
באילו מדינות בעולם המנהיגים קיצצו במשכורתם לטובת האזרחים?
ניו זילנד - חברי הפרלמנט קיצצו את משכורתם ב-20% למשך שישה חודשים
הודו - קיצוץ משכורת חברי הפרלמט ב-30% לתקופה של שנה שלמה
דרום אפריקה - חברי הפרלמנט קיצצו את משכרותם ב-33%
בסינגפור והונג קונג חברי הפרלמנט והשרים תרמו משכורת אחת לצדקה.
בישראל מנהיגי המדינה לא הפגינו דוגמא אישית בתקופת הקורונה - ראש הממשלה נתניהו, הנשיא ריבלין, השר יואב גלנט וח"כ אביגדור ליברמן וניר ברקת, כולם חגגו את חג הפסח עם משפחותיהם בניגוד להנחיות, בזמן שרוב הציבור חגג לבד בבית.
ומה מצב משכורות המנהיגים בישראל? בניגוד לעמיתיהם, חברי הכנסת והשרים בארץ קיבלו העלאת שכר של כמעט 3% רק לאחרונה. מספר המובטלים במדינה עומד כיום על יותר ממיליון בני אדם, אלפי עצמאים קורסים והמורים שמרוויחים משכורות נמוכות מתבקשים להיכנס מתחת לאלונקה. דווקא בתקופה כלכלית מורכבת וקשה, הרכבת ממשלה ענקית שמורכבת מ-36 שרים ועוד 16 סגני שרים שתעלה כ-900 מיליון שקלים, תוקעת אצבע בעין של הציבור, שישלם על זה מכספי המיסים שלו.