התנגשות קטלנית: נהג נהרג הערב (שלישי) במהלך נסיעה בכביש 222 בנגב. הרכב התנגש בגמל בין צאלים לרתמים, ומותו של הנהג נקבע בזירה על ידי אנשי מד"א. מדובר באותו הכביש בו נהרג לפני כחמש שנים דוד כהן מרתמים בתאונה עם גמל.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הדיווח הראשוני על התאונה התקבל במוקד 101 של מד"א במרחב נגב בשעה 20:20. החובשים והפרמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום דיווחו על גבר כבן 30 שנמצא ללא רוח חיים - וקבעו את מותו. המשטרה הודיעה כי נפתחה חקירה על ידי בוחן תאונות דרכים. 

צוותי כיבוי וחילוץ מתחנת כבאות והצלה בבאר שבע הוזעקו לחילוץ הנהג מהרכב. מפקד המשמרת במקום, אריך אלימלך, מסר: "מדובר בתאונה קשה כאשר רכב פרטי התנגש בגמל וישנו לכוד שנהרג בתוך רכבו, לוחמי האש פועלים לחילוץ קשה ומורכב".

דוד כהן ז"ל ומשפחתו (צילום: באדיבות המשפחה)
נהרג לפני 5 שנים באותו הכביש. דוד כהן ז"ל ומשפחתו | צילום: באדיבות המשפחה

על פי נתוני עמותת אור ירוק, 376 בני אדם נפגעו בעשור האחרון בהתנגשויות עם בעלי חיים, 13 מהם נהרגו ו-59 בני אדם נפצעו קשה. מהנתונים עולה כי בשנת 2019 נפגעו 22 בני אדם בתאונות דרכים שבהן היה מעורב בעל חיים ואדם אחד נהרג.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק, אמר הערב: "תאונות דרכים עם בעלי חיים גבו את חייהם של רבים ובכל שנה עשרות בני אדם נפגעים בתאונות מהסוג הזה. ידוע כי בכבישי הדרום ישנה בעיה של המצאות גמלים בסביבת הכביש ואנשים רבים שילמו בחייהם בשנים האחרונות אבל כמעט ולא נעשה דבר למגר את התופעה. הכי קל להאשים את הגורם האנושי אבל לנהג שנוסע במהירות גבוהה וגמל במשקל של מאות קילוגרמים פורץ לכביש אין באמת סיכוי גדול לשרוד. הגיע הזמן לאתר את בעלי הגמלים המשוטטים ולנהוג ביד קשה נגדם כדי לשדר מסר חד וברור כי הם יישאו בתוצאות על המעשים שלהם".

ערן דורון, ראש המועצה האזורית רמת הנגב, מסר: "הערב לצערי הרב קיבלנו תזכורת כואבת שבעיית הגמלים וחיות המשק המשוטטות בכבישי הדרום טרם נפתרה ומהווה איום מתמיד עבור תושבי הנגב והנוסעים בכבישיה. בשל כך פעלנו לחקיקת חוק לסימון גמלים בשבב תת עורי ולהחמרת הענישה. התאונות הללו אינם גזרה משמים. בעזרת אכיפה מוגברת, תאורה בכבישים ותשתיות טובות יותר ניתן למנוע את התאונה הבאה".

זירת התאונה (צילום: איליה וינטר)
זירת תאונה עם גמל, ארכיון | צילום: איליה וינטר

"לצערי, היום התרחשה תאונה קשה עם גמל שגבתה חיים סמוך למקום שבו תאונה דומה קטפה את חייו של דוד כהן ז"ל תושב כפר רתמים", הוסיף. "אני סומך על משטרת ישראל ומערכת המשפט שימצאו את בעלי הגמל וימצו איתם את הדין ומשתתף בצער המשפחה".

הנער ליאל אלמקייס ז"ל
נהרג לפני שנתיים בהתנגשות עם גמל. ליאל אלמקייס | צילום:

הנגב ידע בשנים האחרונות תאונות רבות במעורבות גמלים, חלקן קטלניות. ב-2018 נהרג ליאל אלמקייס ז"ל בן ה-13, לאחר שהרכב שבו נסע התנגש בגמל בכביש 40. ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, בהם אימו של הנער שנפצעה קשה וגם אביו. כשעה לאחר התאונה שבה נהרג הנער, התרחשה תאונה נוספת עם גמל על כביש 40 שבה נפגע אדם אחד באורח קל. 

זירת התאונה בדרום שבה נהרג גבר שהתנגש בגמל (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
מותו של הנהג נקבע במקום | צילום: תיעוד מבצעי מד"א

מנתונים שהגיעו בעבר לידי N12 עולה כי מאז 2008 ועד 2015 הוגשו לא פחות מ-7,151 תלונות על אירועים שבהם נראו גמלים משוטטים בכבישים: באותה תקופה נרשמו גם יותר מ-70 תאונות דרכים שבהן היו מעורבים בעלי חיים בכבישים ו-4 בני אדם נהרגו בגלל סיבה זו. בכל הפעמים הללו סגרה הפרקליטות את התיק מחוסר ראיות והחליטה שלא להעמיד לדין את בעלי הגמל שגבה את חיי הנוסעים.

תנועת רגבים קראה הערב לשר החקלאות החדש אלון שוסטר להשלים מיידית את יישום "חוק הגמלים", שעבר בקריאה שלישית בכנסת בקיץ 2018 אך לא בוצע עד עתה במלואו על ידי השירותים הווטרינריים. החוק, שהותנע בעקבות מותו של דוד כהן, הקציב שישה חודשים להחלת מהלך של השתלת שבבים בגמלים כדי שיהיה אפשר לאתר את בעליהם.

 

"לצערנו, שוב אנו רואים מוות מיותר, שהיה מרוח בדם על הכביש. מחיר דמים מיותר ובלתי נתפס, כאשר הכתובת הייתה כתובה על הכביש", אמר מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים. "אני פונה לשר החקלאות הנכנס, אלון שוסטר, שמכיר היטב את המצב הנוראי הזה שגבה קרבנות כה רבים, להיכנס לעובי הקורה וליישם מיידית את חוק הגמלים, ללא כחל ושרק".