ילדי ישראל יחזרו למסגרות ביום ראשון הקרוב, לראשונה מאז תחילת התפרצות הקורונה בישראל לפני כחודשיים - אלא שלא מדובר בכולם: 250 אלף ילדים עדיין יישארו בבתים, כשהגנים שחוזרים לפעילות יעשו זאת רק בצורה חלקית. צהרונים לא יופעלו כלל בשלב הזה. בנוסף, תותר התקהלות של עד 50 איש תחת מגבלות ההיגיינה ובמרחב פתוח, כולל: חתונות, הפגנות ואירועים חברתיים. בתוך כך, הבוקר הודיעו בהסתדרות המורים כי גננות יוכלו לפתוח את הגנים בל"ג בעומר בהתנדבות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בהסתדרות פנו הבוקר לגננות, וכתבו: "בימים האחרונים קיבלנו מכן פניות רבות בהן הובע רצון להתנדב בל"ג בעומר ובכך לייצר לילדי הגנים רצף חינוכי ותחושה של בטחון ושיגרה. לאור נסיבות מיוחדות אלו, אנו קוראות לגננות שרוצות ומוכנות לסייע לתלמידים, לבוא ולהתנדב במהלך חופשת ל"ג בעומר", נאמר במכתב שעליו חתומות יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דוד ויו"ר המחלקה לגננות בהסתדרות, ענת דדון.
"חשוב לנו לחדד כי חופשת ל"ג בעומר היא חופשה המעוגנת בהסכם", כתבו. "לפיכך, רק גננות המעוניינות להתנדב תגענה לגני הילדים. כמובן שגננת שתבחר לנצל את יום החופשה שלה - תוכל לעשות זאת. ברצוננו להביע שוב את הערכתינו לרוח ההתנדבות שהפגנתן ויודעות שאתן תמיד ראשונות להתייצב בחוד החנית של מערכת החינוך - בחירום ובשגרה".
אלא שיש גננות שזועמות על הבקשה: "יפה בן דויד העמידה את הגננות בישראל מול כיתת יורים בקריאה שלה להתנדבות הגננות בל"ג בעומר", כתבה הגננת שיראל לוי-עטר, בקבוצת אנשי חינוך בפייסבוק. "אולי יפה בן דויד היקרה, תממני מקרן ימי החופשה את היום הזה לכל גננת שהביעה רצון להתנדב?! ועל הדרך שתדאג לביטוח כי אין ביטוח על עבודה בהתנדבות".
ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, השמיע קול אחר: "אני רוצה להודות לגברת בן דויד על מכתבה הקורא לגננות להתנדב ביום ג׳. גננות יקרות, ההורים תולים בכן תקוותם, ובטוחים שתרימו את הכפפה. ההערכה אליכן עצומה, והיא תלך ותגדל ככל שדוגמה אישית וערבות הדדית ייצאו מכם ויובלו על ידיכם. בואו לגן ביום ג׳, הילדים מחכים לכן".
בשל ההחלטה להשיב את הלימודים רק בקבוצות של 18 ילדים, מחצית מילדי הגן בישראל - 250 אלף - יישארו בבית. המגבלות על החזרה כוללות גם חלוקה של הילדים לשני סבבים, לפי ימים: קבוצה אחת בימים ראשון עד שלישי ושנייה ברביעי עד שישי. מעונות היום המפוקחים יחזירו רק מחצית מהילדים ללא רוטציה, כך שההורים יאלצו למצוא פתרונות חלופיים אם יצטרכו לשוב לעבודה.
נכון לעכשיו, למרות השבת הגנים, הצהרונים לא חוזרים לפעילות. המשמעות היא שגם הורים שילדיהם חוזרים למערכת החינוך יצטרכו לצאת מהעבודה בצהריים - כדי לאסוף את הילדים. בנוסף, תותר התקהלות של עד 50 איש במרחב הפתוח, כולל הפגנות, חתונות ואירועים חברתיים, תוך שמירה על לבישת מסיכות פנים וכללי ההיגיינה.
אמש דווחו במהדורה המרכזית דבריו של בכיר במערכת הבריאות, שאמר כי יש סיבה לאופטימיות. "אם מצב התחלואה יימשך כך – כמה עשרות חולים בודדים ביום", אמר הבכיר. "יהיה אפשר להחזיר את הפעוטונים וגני הילדים לתפוסה מלאה ובמתכונת מלאה כבר בסוף חודש מאי".
על אף ההקלות המשמעותיות שהיו בשבועיים האחרונים, כמעט כל שרי הממשלה תומכים בהחלטה להסיר חלק נכבד מההגבלות שעוד נותרו. לטענתם, עברו כבר 11 ימים מאז פתיחת המספרות וחנויות הרחוב, מה שאמור היה לגרום לתחלואה רבה אך לשמחתנו הדבר לא קרה ולכן ניתן להקל עוד על המשק. "משרד הבריאות צריך להפסיק להתעמר בחנויות הקטנות ובעסקים הקטנים", אומרים חלק משרי הממשלה. "הוא דורש מהם דרישות שהם לא יכולים לעמוד בהם והם משלמים את המחיר".
בריאיון שהעניק אמש מנכ"ל משרד החינוך לדני קושמרו במהדורה המרכזית, אמר אבואב: "אני חושב שאנחנו במעבר הדרגתי נתחיל לעבור לשגרה. כל עוד הכללים האלה יישארו כפי שהם אנחנו מרתקים חצי מהמשק, אי אפשר ליצור שגרה של כולם ולכן כאשר ייראו שהמצב הוא סביר, הסיכון הוא לא גדול והשליטה על מוסדות החינוך היא אפשרית".
לדברי אבואב, בחברה החרדית המצב שונה: "דווקא בחינוך החרדי יש בהלה גדולה והיעדרות גדולה. החרדים באו ואמרו 'לנו יותר חשוב הגיל המבוגר כי לנו אין בעיה של השגחה הורית', לכן הייתה המרה בשכבות הגיל".
בנוגע לחזרה לשגרה אמר אבואב: "אני מעריך שאנחנו בדרך לשם, אני לא אמון על מערכת הבריאות אבל אני מעריך שבהדרגתיות אנחנו מתחילים להגיע לשגרה ולא נוכל למשוך את זה עוד הרבה זמן כי אנחנו רוצים לייצב את היכולת להניע את גלגלי החיים".