הנחשים חוזרים: גבר בשנות ה-60 לחייו הוכש הבוקר (שני) בידי נחש בכפר נווה שלום שליד לטרון ומצבו קשה. הוא פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים אסף הרופא והוכנס לחדר טראומה במחלקה לרפואה דחופה. מומחים מזהירים כי בימים חמים אלו הנחשים מתעוררים משנת החורף ומרבים להכיש. לכן יש לנהוג בזהירות ולהפקיד על הכללים במקרה של הכשה. כך תימנעו ממפגש עם נחש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"נחשים הם בעל חיים פויקילותרמי, מה שנקרא בטעות בעל דם קר", אומר דוד דוד, זואולוג ולוכד נחשים. "אנחנו בהתחממות הרצינית הראשונה אחרי החורף והם חוזרים לפעילות, לחפש מזון ולחפש בני זוג. המפגש עם נחשים יכול להתקיים בשלושה מקומות: בשטח פתוח, בגינה או בבית".

נחש צפע ישראלי (צילום: דוד דוד)
נחש צפע ישראלי | צילום: דוד דוד

"בשטח פתוח יש לזוז מדרכו של הנחש", ממשיך דוד. "אלו שיש בישראל לא ירדפו אחרייך. בגינה ובבית יש להרחיק חיות מחמד מהמקום ולשמור על קשר עין עם הנחש ככל הניתן עד להגעת הלוכד. כמו כן, יש לצלם אותו או לשנן את פרטי המראה שלו. אם לא ניתן לשמור איתו על קשר עין בתוך הבית מומלץ לסגור אותו בחדר ולדאוג שלא יוכל לחמוק מהחריץ תחת הדלת".

עם העלייה במפגשי אדם-נחש עולה גם כמות ההכשות. "במקרה של הכשה יש להתקשר קודם כל למד"א", מסביר דוד. "אם יש בסביבה מישהו שיודע לעשות זאת - מומלץ לקבע את היד או הרגל ולדאוג למינימום תזוזה. אסור לנסות לרתק את הנחש למקום או לפגוע בו, מדובר בחיית בר מוגנת ובמעשה מסוכן. לא לחתוך, לא לשרוף את מקום ההכשה או לשים חוסם עורקים. הארס מתפשט בגוף ולכן האדם שהוכש צריך לעשות כמה שפחות דברים שיאיצו את קצב ליבו".

 

עונת הנחשים מביאה עמה גם מחזות נדירים. כך למשל, פרופסור איתן דומאני תיעד בשבוע שעבר "קרב זכרים" של שני צפעים בחצר ביתו שברחובות. "שמעתי רעש של חבטה וראיתי שני צפעים שנפלו מהגדר אל הארץ", סיפר. "לפתע הם התחילו במין ריקוד כזה וידעתי שמדובר במחזה נדיר ולכן רגע לאחר שהזמנתי את לוכד הנחשים, תיעדתי את קרב הנחשים".