ישיבת הממשלה שכונסה היום (רביעי) כדי לדון במשבר הקורונה הפכה לסוערת במיוחד, על רקע מחלוקת חריפה בין רבים מהשרים, שקוראים לפתוח עסקים נוספים ומוסדות חינוך, לבין עמדות משרד הבריאות וראש המל"ל שקוראים לנקוט במשנה זהירות. בין התומכים בהקלות - השרים משה כחלון, אריה דרעי, אופיר אקוניס, צחי הנגבי, בצלאל סמוטריץ', ציפי חוטובלי ורפי פרץ. על רקע הביקורת החריפה שנשמעה השיב נתניהו לשרים כי יקיים דיון דחוף בעניין ביממה הקרובה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נציגי משרד הבריאות הציעו בישיבה להכניס להחלטת הממשלה הגבלות נוספות על מרכזים מסחריים, אולם הצעה זו נדחתה בתוקף על ידי השרים. בהמשך לכך, עימות חריף התפתח בין שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' לבין מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, על רקע הכוונה לעצור שוב את מבחני הנהיגה המעשיים, אחרי שאלה כבר חודשו. ראש המל"ל מאיר בן שבת התייצב לצד משרד הבריאות, וטען שבעיתוי הנוכחי הקלות עלולות לגרום נזק משמעותי למאבק בהתפשטות הנגיף.
נתניהו פנה לבר סימן טוב ולאנשי האוצר והכלכלה וביקש להגיע עד מחר עם מסמך מסוכם, שעליו יצביעו השרים. "לראשונה זה נראה שהוא לא התיישר לחלוטין עם עמדת משרד הבריאות והוא כן מבין את הצורך לפתוח עוד", אמר אחד השרים שהשתתפו בישיבה.
כחלון: "משרד הבריאות לא מותאם לנסיבות"
בין המתנגדים החריפים לעמדת משרד הבריאות התבלט שר האוצר משה כחלון, שאמר לנתניהו כי המשק בנקודת שבירה ואין אפשרות לחכות יותר עם החזרתו לתפקוד. כחלון דרש לפתוח כבר השבוע חנויות הנעלה והלבשה, חנויות פרחים, משתלות, אולמות תצוגה למכוניות ומספרות.
עוד תקף שר האוצר את משרד הבריאות בחריפות, ועל פי השרים הבהיר ש"נמאס לו". "אני תמכתי במשרד הבריאות, אבל לדעתי הם כבר לא מותאמים לנסיבות", אמר. "איזה צידוק יש לא לפתוח צ'יינג'ים? ומספרות שעובדות כבר גם ככה בשחור ואת הכסף שלהם המשרד גם מפסיד?".
"יש שיטות של מניקור ופדיקור שבהן הפדיקוריסטיות ידאגו להיגיינה, למה לא לאפשר להן?", המשיך כחלון. "פנו אליי נשים שעושות ציפורניים. מה נדמה לכם, שהישראלים לא יילכו לספרים ולא יעשו צבע? זה מתבצע והם עושים את זה מאחורי הגב, כי אנשים לא יכולים לשלם על זה מיסים ולהוציא קבלות. צריך להיות יותר פתוחים".
פרץ: "איקאה פתוחה ובתי הספר לא?"
גם השר רפי פרץ מתח ביקורת על המדיניות בישיבת הממשלה. "איך יכול להיות שאיקאה פתוחה ובתי הספר לא?", שאל. "אז לא את כל ה-2.3 מיליון תלמידים בבת אחת, אבל אפשר כמו שהצעתי - חזרה הדרגתית, עם גילים נמוכים קודם ופיצול לקבוצות קטנות. חייבים לדון בחינוך". בעמדת שר החינוך תמכו שרים רבים בהם ארדן, בנט ואקוניס.
השרה גמליאל פנתה לנתניהו גם היא בנושא: "אי הוודאות היא דבר שקשה לעמוד בו. לא יכול להיות שאנשים לא יודעים מה קורה איתם. יש או אין לימודים? חוזרים למסלול או לא? יש חופשות קיץ או לא? מגיע לאנשים הסברים. צריך בהירות. אנשים רוצים לדעת מה קורה". נתניהו השיב לטענות בעניין זה ואמר: "החינוך זו הסוגייה שהכי מתלבטים בה בכל העולם. אנחנו נדון על זה בצורה יסודית בקרוב".
החל מהלילה: איכון הטלפונים של חולי קורונה ייפסק
לבקשת הממשלה, החליטה ועדת החוץ והביטחון שלא להצביע על הצעת החוק שתאפשר למשטרה לאכן מבודדי בית וחולי קורונה. זאת לאחר שחברי הכנסת בוועדה שאלו שאלות רבות, העלו הסתייגויות וביקשו לשמוע חלופות - ומשאלה לא ניתנו, הממשלה ביקשה שלא להצביע בינתיים על ההצעה. משמעות הדבר היא שהחל מהלילה ייפסק האיכון של מבודדי הבית והמשטרה תמשיך בפעילות אכיפה מבצעית רגילה.
במקביל, גם סוגיית פתיחת המקוואות מעוררת מחלוקת בתוך הממשלה - בין ש"ס ליהדות התורה. השר וקנין אמר בישיבה שלדעתו לא צריך לפתוח מקוואות לגברים, מכיוון שאין הקפדה על הגיינה. לעמדתו, לפי שעה אפשר להשאיר רק מקוואות לנשים פתוחים. לבסוף סוכם כי מחר יוביל השר דרעי דיון נוסף בנושא.