ההחלטה התקבלה: הסגר יתרחב לערים נוספות - ובהם העיר אלעד, מגדל העמק, בית"ר עילית, אשקלון, טבריה, אור יהודה, מודיעין עילית וגם שכונות מסוימות בירושלים. מתכונת הסגר עליה מדובר בערים הנוספות תהיה דומה לבני ברק, אבל בצורה קצת יותר נושמת עם מעט פחות הגבלות תנועה, כשצה"ל ייקח תפקיד נרחב בתהליך הזה. בכיר במשרד הבריאות מדגיש הערב את החשיבות שבעיתוי הפעלת הסגר עוד לפני חג הפסח: "עכשיו זו ההזדמנות".  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הבוקר, 300 תושבים שהיו בדרכם לירושלים והתכוונו להקדים את הגעתם לבירה לקראת חג הפסח, נעצרו במחסומים שהקימה המשטרה בכניסות לעיר. בתשאולים שנערכו להם הם הודו בכוונתם זו והוחזרו כלעומת שבאו. מחר צפויה להימשך האכיפה האדוקה של המשטרה. 
 
‎במקביל, מסתמן כי ההאטה בביצוע בדיקות הקורונה נפתרה, ומספר הבדיקות צפוי לעלות בהקדם לעשרת אלפים ביום. ההערכה היא שקיימים מוקדי התפרצות נוספים ביישובים הבדואים והערבים באום אל פאחם וברהט אבל נכון לשעה זו אין אינדיקציה מדוייקת למספר החולים באותן ערים. 
 
הערים שצפויים להיכנס להסגר (צילום: החדשות 12, החדשות12)
הערים שצפויות להיכנס להסגר | צילום: החדשות 12, החדשות12
 
בתוך כך, בהערכת מצב שמתקיימת היום בבני ברק, דנו הגורמים השונים בהמשך הפעולה בעיר. האלוף במיל' רוני נומה שמופקד על צוות החירום בבני ברק אמר ל-N12: "אנחנו זוכים לשיתוף פעולה של כל התושבים. המשימה שלנו כרגע היא לחלק מזון לכל התושבים הזקוקים לו, תוך היערכות לחג". 
 
מפקד מחוז תל אביב ניצב דוד ביתן והאלוף במיל' רוני נומה קיימו הערכת מצב בשטח, באחד המחסומים שהוצבו בעיר כשהמטרה היא לתכנן כיצד להמשיך את הההסגר בעיר ואיך אפשר לוודא שלכל התושבים לא ייחסר מזון. המאמץ העיקרי הוא לנסות להכין את העיר לקראת החג. ‎האלוף נומה התייחס להוצאת חולי הקורונה מהעיר: "אנחנו מתכננים כיצד אנחנו יכולים להוציא את אותם קשישים חולים מחוץ לעיר - מקבלים סיוע גם מהצבא, גם מהמשטרה". בשלב הבא, אם יתאפשר ינסו להקל על תנאי ההסגר בבני ברק.

החל משעות הבוקר, חילק צה"ל כ-125,000 מנות מזון ברחבי הארץ, מתוכן חולקו כ-5,000 מנות בעיר בני ברק. במהלך סוף השבוע ארזו בצה"ל 17,483 מארזים לחג הפסח. עד כה נספרו כ-20,000 פניות למרכז הלאומי לסיוע אזרחי וכ-7,500 פניות למוקד המידע של פיקוד העורף. 

ניצב דויד ביתן והאלוף במיל רוני נומה בהערכת מצב על (צילום: דוברות המשטרה)
הערכת המצב בבני ברק | צילום: דוברות המשטרה

הבוקר פרסם משרד הבריאות את הרשימה המלאה של מספרי חולי הקורונה בכל יישוב בישראל שמונה מעל 5,000 תושבים. על פי נתוני משרד הבריאות ניתן לראות כי בימים האחרונים לא חל שינוי משמעותי ברשימת היישובים עם התחלואה הגבוהה ביותר - ירושלים נותרה במקום הראשון ובני ברק במקום השני, בינהן פער של כ-100 חולים. אחריהן ניצבת תל אביב-יפו בפער גדול מאוד של 855 חולים מאובחנים.

רכבת אווירית של ציוד רפואי מסין לישראל יצאה לדרכה: כולל בין השאר - מכונות הנשמה ובדיקות לקורונה

למעלה מ-10 טיסות שייפרסו על פני השבוע הקרוב יביאו לארץ ציוד רפואי שנרכשו על ידי חברת כיל. החברה רכשה את הציוד, שכולל כחצי מיליון חליפות מגן וכ-900 אלף מסיכות בסכום כולל של כ-50 מיליון שקלהטיסה הראשונה שיוצאת הלילה (שעון סין), מכילה 900 אלף מסיכות כירורגיות וחצי מיליון חליפות מיגון לצוותים רפואיים, זאת בהמשך לעשרות אלפי מטושים שהגיעו לארץ בסוף השבוע

במקביל, מפעילה כיל בארץ ובסין צוות של כעשרה עובדים שכבר סייע להביא ארצה מסיכות N95, מסיכות כירורגיות, חליפות מגן, ערכות מטושים לבדיקת הקורונה וכפפות. כמו כן, החברה תרמה למעלה ממיליון שקלים לצרכי חירום, ובהם כ-20 אלף ערכות מטושים בעלות של כ-250 אלף שקל, כ-2,500 חליפות מגן, וכ-1,000 מסכות N95 שהועברו לקופות החולים, בתי החולים ומרכז השליטה הקורונה הלאומי.