בלבול, תסכול וחוסר ודאות: לפני כיומיים פרסמנו במהדורה המרכזית כי משרד הכלכלה גיבש מתווה להחזרת המסעדות ובתי הקפה לפעילות - אך מסתבר כי המסעדנים כלל לא עודכנו בתנאי הסף בהם צריכים לעמוד. השף יובל בן נריה, שבבעלותו מספר מסעדות בתל אביב, סיפר היום (רביעי) בשיחה עם N12: "ציפינו שיגידו לנו תאריך ויהיה זמן להיערך, איך אפשר תוך כמה ימים לרכוש חומרי חיטוי ומכשירים למדידת חום?".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתחילת השבוע פורסם כי משרד הכלכלה מחזיק בעמדה לפיה תתאפשר פתיחת מסעדות כבר ב-20 במאי תחת שורת הגבלות. לדבריו של השף יובל בן נריה, מדובר בחרושת שמועות. "אין שום גוף רשמי מאחורי 'המתווה המתגבש הזה'", אמר בן נריה בשיחה עם N12. "זאת אספה של שמועות בין משרדי הממשלה".
בן נריה התייחס להגבלות הצפויות להיכלל במתווה: "הפרדה של מטר בין השולחנות ומדידת חום בכניסה זה משהו שרוב המסעדות יכולות לעמוד בו, אבל צריך לתת לנו זמן להיערך". עם זאת, בן נריה הבהיר כי לא כל מסעדה תוכל לעמוד בכך: "עבור חלק מהמסעדות, 2 מטר בין שולחנות מצמצם את התפוסה לפחות בחמישים אחוזים – במקרה כזה לא משתלם בכלל לפתוח, יש מסעדות שלא יתאוששו מהסיפור הזה".
"אנחנו מבולבלים ולא יודעים לקראת מה נערכים", אמר בן נריה. "אין מתווה ברור ואנחנו לא נקבל מצב כזה שגם עוד שבוע שבועיים לא יהיה מתווה. אני לא מומחה, אבל אפשר לראות שהחיים חוזרים לשגרה - פתחו קניונים והייתי כבר אפילו באיקאה - אין סיבה שמסעדות לא יפעלו".
איגוד המסעדות הישראלי שיגר לפני כשבוע מכתב לשר הבריאות, ובו פירוט הצעדים שבכוונתם לנקוט על מנת לשוב לפעילות חודש לפני תאריך היעד אותו הציבה הממשלה. במסמך המיוחד הוצגו שורה של תקנות שאותן מתכוונים לאמץ המסעדנים כבר מרגע הפתיחה. הם התחייבו לשמור על היגיינה במטבחים. כמו כן, העובדים יתחייבו לעטות מסכות לכל אורך המשמרת ולא יורשו להיכנס לשטח המסעדה אם בעת המדידה בכניסה יתברר כי יש להם חום גבוה. העובדים אף יתושאלו באופן יום-יומי על מצב בריאותם כדי למנוע את הרחבת התחלואה.