חג הפסח באילת לפני שנה נראה אחרת לחלוטין. המוני תיירים הגיעו לעיר הנופש של ישראל כדי להעביר בה את החג עם בני משפחתם, במזג האוויר החם, בבתי המלון המפנקים ובאטרקציות הייחודיות של אילת. אך כעת, בצל הקורונה, העיר שוממה כמעט לחלוטין. הטיסות כמעט ריקות, שערי מרבית המלונות נסגרו. העיר שנסמכת רובה ככולה על תיירות חווה לראשונה פסח שכזה, וכשאין אנשים - אין גם עבודה לבעלי העסקים ולספקים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
התמונה העצובה מתחילה כבר בשדה התעופה רמון החדש והעצום, בו צפויים היו להיות עומסים גדולים בימים אלה. רק כניסה אחת פתוחה, מתקיימו שתי טיסות יומיות בלבד - במה שאמור היה להיות שיא העונה. את הרכבת האווירית עם מראות המטוסים המלאים החליפו טיסות ריקות, עם מספר נוסעים בודדים, שלא כולל תיירים - אלא רק רופאים, חיילים ותושבי אילת.
רשת מלונות "פתאל" מחזיקה 8 בתי מלון באילת וכולם נעלו את השערים לפני חודש בדיוק. מנהל המלונות באזור אילת והקב"ט הראשי מחלקים אוכל לעובדים שלא הוצאו לחל"ת, לאלה שנשארו במגורי העובדים – ולשומרים על מלונות הענק - שעומדים שוממים וריקים מאדם. "אנחנו רק מחכים כבר לחזור לשגרה שלנו", אמר גיא אסרף, מנהל הביטחון של הרשת, על רקע מלון "הרודס" הנטוש.
במלון "יו קורל ביץ'" מספרים על האורחים הרבים שהיו אמורים לפקוד את המלון. "היו אמורים להיות פה 900 אורחים בפסח", סיפר משה בר חיון, מנכ"ל אזור אילת של רשת פתאל. "ברגעים אלה התכנון היה להפעיל מופעים, קרקס, טרפז, צוות בידור בבריכה", הוא הוסיף.
גם מתחמי האטרקציות בטיילת בעיר נשארו שוממים. החנויות הרבות שבימים כתיקונם הומות אדם - כולן סגורות. "עברנו צונאמי עצום פה, אחרי הצונאמי הגיעה הקורונה. השילוב הקטלני הזה פגע לנו בעיר. אמרו שיש 70% אבטלה – זה ממש לא נכון, אני יכול להוכיח שיש 95% אבטלה בעיר", אומר יהודה מורדי, בעל מתחם אטרקציות באילת וסגן ראש העיר.
קלאב הוטל הוא המלון היחיד שנשאר פתוח בעיר. מתוך 700 עובדים הרוב המכריע בחל"ת ונותרו מעטים שעוד מתחזקים את המלון בתקווה שיבואו תיירים. הם מספרים על מעט אורחים - 8 חדרים מתוך 700 תפוסים, במלון שיכול הכיל כ-2,000 אורחים. מעבר להגבלות של משרד הבריאות, ראש העיר של אילת החליט כי העיר תהיה נקייה מקורונה ואין כניסה למי שלא תושב או עובד חיוני.
קניון "אייס מול" נשאר גם הוא נעול. בעליו, ניסים יניב, מספר כי הקרח במתחם ההחלקה הופשר כדי לצמצם הוצאות, אבל הוא אוטפטימי: "אנחנו משפצים, מחליפים את הריצוף הפגום – הישראלים יגיעו לכאן מחדש, אין מה לעשות באירופה".
היוזמה להציב באילת בדיקות קורונה מהירות, כדי להפוך אותה לעיר תיירות נקייה מקורונה, היא פרטית. בעלי המלונות והקניונים הבינו כי עיר הנופש ננטשה ומנסים לתכנן אסטרטגיית יציאה משלהם.