מערות תמיד הסעירו את בני האדם, יש להן מקום של כבוד באגדות ובסרטים, משהו בלא נודע, במסתורין שלהן, כבש אותנו. ומערות נטיפים הן הקסומות שבהן. מערת הנטיפים הפתוחה היחידה בישראל היא זו שזכורה לרבים מהטיול השנתי בבית הספר - מערת אבשלום, שליד בית שמש, שנתגלתה לפני כ-50 שנה, אך היא לא היחידה. בארץ יש עוד מערות נטיפים רבות שסגורות למבקרים, והן לא פחות מרשימות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
איך נוצרת מערת נטיפים? מים שחודרים למערה מלמעלה, ובהם גיר ודולומיט, יוצרים את הנטיפים מהתקרה ואת הזקיפים מהקרקע, סוג של נס טבע שמתבצע בטפטוף איטי של אלפי שנים.
אחת המערות בסיור הייתה מתחת לשכונת מגורים ברחבי הארץ. "בנו שכונה, פתאום היה בור גדול באמצע השכונה. לא הבינו מה זה הבור, והתחילו למלא את הבור בבטון", כך תיאר מתן מוראד מרשות הטבע והגנים את גילוי המערה. "בשלב מסוים אמרו רגע, רגע, רגע, כמות מסד הבטון לא הגיונית פה, ונפעמו לגלות מערת נטיפים מדהימה ביופיה".
קיים איסור מוחלט להיכנס באופן מסודר למערות הללו, הן קטנות מדי או מסוכנות מדי, ובכל מקרה לא יעמדו בעומס של ציבור מבקרים גדול ועלולות להיהרס. "הנזק שייגרם מהר מאוד אחרי כניסה מרובה של אנשים פנימה יהיה כזה שלא יותיר מה לראות", מוראד הסביר.
"המקום הזה צריך להישאר סגור, בטמפרטורה הנכונה, כדי שהאוצרות המדהימים האלו יישארו אכן כמו שהם", הוסיף מוראד. "עם השנים נהיה מסוגלים לפתוח מערות כאלה, או גדולות יותר, לקהל הרחב".